مقدم من مطبخ ايمان كامل
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى45دقيقه
المكونات
2 كوب دقيق , رشة ملح
ثلاثة ارباع كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة ( 150 جم )
كوب سكر بودرة
4 بيضات بدرجة حرارة الغرفة
2 معلقة صغيرة بيكنج بودر
معلقة صغيرة فانيليا
ثلاثة ارباع كوب زبيب
2 معلقة كبيرة حليب سائل - مش اكتر بس تخلي خليط الكيك يلف اثناء الخفق -
الطريقة :
انجليش كيك بالزبيب .....
- الزبيب اللي في الوصفة انا عملته في البيت و ممكن لو عندك جاهز استخدميه
- علشان الزبيب ما يهبطش , حطي الزبيب في مصفاة سلك و حطي عليه معلقة دقيق كبيرة و هزي المصفاة و الزبيب في قلبها , لحد ما الدقيق يغلف حبات الزبيب كلها و الدقيق الزائد حينزل من المصفاة
- الزبيب اخر حاجة بنضيفها في الوصفة و نوقف الخفق و نقليبها بالمعلقة
- ممكن تبدلي الزبيب بالفواكه المجففة المقطعة صغير و نعمل معاها زي الزبيب بالظبط
1- يسخن الفرن كله على 180 و حنحط الكيكة في الرف الاوسط , و يدهن قالب الكيك بالسمن و يرش بالدقيق
2- تنخل المواد الجافة ( الدقيق , الملح , الفانيليا , البيكنج بودر )
3- نخفق الزبد مع السكر البودرة حتى يصبح الخليط كريمي , ثم يضاف البيض واحدة بواحدة _ نضيف بيضة و نخفق و لما تختفي نضيف الثانية و هكذا
4- نضيف المواد الجافة المنخولة على دفعتين او ثلاثة مع الاستمرار في التقليب ثم يوقف الخفق و يضاف الزبيب اللي جهزناه بالدقيق و يقلب بالمعلقة مع الخليط
5- يصب الخليط في القالب المجهز و نضع القالب في الفرن و ما نفتحش خالص الا بعد 20 دقيقة , لو اكيكة وشها احمر و القلب لسه نغطي الكيكة بالفويل او أي غطاء مناسب و تترك حتى تنضج تماما
6- نخرج الكيكة من الفرن و تترك لتهدأ في القالب لمدة 10 دقائق ثم تقلب و تترك لتبرد تماما ثم تقطع و تقدم .....
مرحباً بالتعليقات الجديدة .