أسم الوصفة :باييلا بثمار البحر مع الارز البسمتي
مقدم من : مطبخ سارة يوسف خالد دعجه
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي :45 دقيقة
المكونات :
3 اكواب ارز بسمتي
2 بصل مفروم ناعم
2 حبه بندورة مفرومه ومقشرة
حبه فلفل حلو احمر أو اخضر
3 سنون توم
نصف كيلو روبيان
نصف كيلو محار
1 سمك فيله مقطعه مكعبات كبيره
نصف كيلو حبار
نصف كوب بازيلاء
ملعقتين صلصه بندورة
ملح
فلفل
كركم
كمون
هيل
قرفه
زنجبيل
الطريقة :
تقلي البصله مع الزيت ليذبل و نضيف الثوم و الفليفله و البندورة و الصلصه و البهارات مع التقليب علي نار عاليه
نضيف السمك و من ثم باقي ثمار البحر مع التقليب السريع نضيف ربع كوب ماء و نهدي النار ليطبخ سويا و ينضج لمده ربع ساعه نضيف الأرز و البازيلاء و الماء ولحين استواء الأرز عادي و الف صحه وهنا
مدير مجلة مملكتي :أمل محمد عبد الحميد