أسم الوصفة : فتة السمبوسك
مقدم من : مطبخ سارة يوسف خالد دعجه
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي : 15 دقيقة
المكونات :
خبز مقلي
عجينة سمبوسك
لحم مفروم
بصل مفروم
2 حبة طماطم
ملح
فلفل اسود
بهارات
رشة قرفة بودر
ملعقة صلصة
نصف حبة فلفل حلو (رومي)
للصوص الأبيض :
ملعقتين طحينة
علبة زبادي
فص ثوم مفروم
عصير نصف ليمون
ملح وفلفل اسود
الطريقة :
في طبق التقديم نضع اول طبقه خبز مقلي و بعض من عجينة السمبوسك المقلية و قطع سمبوسك محشية و مقليه مقطع نضع فوقهم طبقه لحمه مفرومه مقلبه مع ملح و فلفل أسود و رشة بهار و قرفه و حبه بصل ناعمه و حبتين بندورة مفرومين ناعم و معلقه صلصة بندورة و نصف حبه فلفل حلو أو حار نتركهم يتسبكوا علي النار ونضيفها كطبقة ثانية و آخر طبقه صوص الطحينه و اللبن الزبادي و سمبوسك محشي لحمه و مقلي والف هنا
مدير مجلة مملكتي :أمل محمد عبد الحميد