أسم الوصفة : شرائح صدور الرومى بالكركم
مقدمه من : هاله طارق
مدة التحضير 15 دقيقه
مدة الطهى 30 دقيقه
المقادير :
صدر رومى مقطع قطع صغيره
فلفل الوان اصفر واحمر مقطع صغير
بصل مقطع صغير
بقدونس مفروم
كركم
حبهان
ورق لورا
مستكه
ملح
فلفل اسود
سمن او زبده
معلقة كبيره دقيق
ربع كوب ماء
الطريقه :
تسخن المقلاه جيداااا ونضيف سمن او زبده مع زيت حتى لاتحترق الزبده نضيف فصين مستكه ونضع قطع الرومى تشوح حتى تأخذ لون ذهبى نضيف جزء من البصل المقطع مع الملح والفلفل الاسود والحبهان وورق اللورا والكركم ونقلب ثم نضيف قليل من الماء وتترك حتى تنضج وتتشرب الماء ننشل ورق اللورا والحبهان
ونضع باقى البصل المقطع ونقلبه ثم الفلفل الالوان ونقلب ونضيف رشة اخرى من الكركم لتعطى لون اصفر مميز لقطع الرومى ونقلبهم جيداا
نحضر ربع كوب ماء نضع به معلقة الدقيق ونقلبه ثم نضيفه ع الرومى ونقلب حتى يثقل قوام الصوص نرفعه من ع النار ونضيف البقدونس المفروم ونقدمه مع الارز وبالهنا.
مدير مجلة مملكتي : أمل محمد عبد الحميد
مدير مجلة مملكتي : أمل محمد عبد الحميد