اسم الوصفة : كبدة ومخ
مقدمة من : مطبخ الشيف عهود إبراهيم
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : 15 دقيقة
المكونات :
1-نصف كيلو كبدة كندوز..ترنشات رفيعة
2- نصف كيلو مخ كندوز...( فردة مخ )
3-توم مفروم
4-التوابل المستخدمة...(ملح..فلفل..بهارات مشكلة...بشرة جوزة الطيب...كسبرة ناشفة مطحونة..)
5-دقيق ابيض...و..ردة
6-زيت للقلي
7-بقدونس مقطع للتزيين
الطريقة :
1-التتبيلة للكبدة والمخ....التوم المفروم يخلط جيداااامع التوابل كلها..
2-تتبل الكبدة بالتتبيلة...وتغطي وتوضع بالثلاجة لمدة ساعة قبل التحمير
3-يدخل المخ الفريزر..لمدة 15 دقيقة ليسهل تفطيعة الي مكعبات...ونضع علية التتبيلة ويقلب برفق
4-نخرج الكبدة من الثلاجة...ونضعها في ..نصف كوب من الدقيق...مع كوب من الردة..وتغطي
من الجانبين جيدااا ونكرر العملية مع باقي الشرائح
5- المخ...يوضع في الدقيق برفق..ويقلب بأطراف الاصابع...ويوضع في مصفاة..ونرشة رشة ماء..ثم نضعة ثانيا في الدقيق ليصبح جاهز للتحمير
التحمير :
المخ اولا
-زيت غزير طاسة عميقة..يسخن الزيت جيدااا....يوضع في شيالة سيلك..مش اكثر من 5 قطع..حتي نحافظ علي الزيت ساخنا...ونحافظ علي المخ من التقشير..وننزل بة في الزيت
-نرفع المخ..بعد ان يكتسب اللون الذهبي الفاتح...
ثانيا الكبدة
-نفرد الشربحة ونضعها في الزيت الساخن...الي ان تاخد لونا..ونرفعها علي الفور حتي لاتنشف
-لا نضع في الطاسة اكثر من شريحتين
-لضمان تقطيع شرائح الكبدة بسهولة..لشرائح رفيعة...اطلبي من جزارك اعطائك الكبدة قطعة واحدة
ثم اتركيها في الفريز لمدة ساعة...اخرجيها..وبسكين كبير حاد..قومي بأذالة غشاء الكبدة اولا..ثم تقطيعها الي شرحات رفيعة حسب ما تريدين...
-نزين الكبدة والمخ بالبقدوتس..ونحضر معها سلطة الطحينة..وبالهناء
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/هاله طارق
مقدمة من : مطبخ الشيف عهود إبراهيم
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : 15 دقيقة
المكونات :
1-نصف كيلو كبدة كندوز..ترنشات رفيعة
2- نصف كيلو مخ كندوز...( فردة مخ )
3-توم مفروم
4-التوابل المستخدمة...(ملح..فلفل..بهارات مشكلة...بشرة جوزة الطيب...كسبرة ناشفة مطحونة..)
5-دقيق ابيض...و..ردة
6-زيت للقلي
7-بقدونس مقطع للتزيين
الطريقة :
1-التتبيلة للكبدة والمخ....التوم المفروم يخلط جيداااامع التوابل كلها..
2-تتبل الكبدة بالتتبيلة...وتغطي وتوضع بالثلاجة لمدة ساعة قبل التحمير
3-يدخل المخ الفريزر..لمدة 15 دقيقة ليسهل تفطيعة الي مكعبات...ونضع علية التتبيلة ويقلب برفق
4-نخرج الكبدة من الثلاجة...ونضعها في ..نصف كوب من الدقيق...مع كوب من الردة..وتغطي
من الجانبين جيدااا ونكرر العملية مع باقي الشرائح
5- المخ...يوضع في الدقيق برفق..ويقلب بأطراف الاصابع...ويوضع في مصفاة..ونرشة رشة ماء..ثم نضعة ثانيا في الدقيق ليصبح جاهز للتحمير
التحمير :
المخ اولا
-زيت غزير طاسة عميقة..يسخن الزيت جيدااا....يوضع في شيالة سيلك..مش اكثر من 5 قطع..حتي نحافظ علي الزيت ساخنا...ونحافظ علي المخ من التقشير..وننزل بة في الزيت
-نرفع المخ..بعد ان يكتسب اللون الذهبي الفاتح...
ثانيا الكبدة
-نفرد الشربحة ونضعها في الزيت الساخن...الي ان تاخد لونا..ونرفعها علي الفور حتي لاتنشف
-لا نضع في الطاسة اكثر من شريحتين
-لضمان تقطيع شرائح الكبدة بسهولة..لشرائح رفيعة...اطلبي من جزارك اعطائك الكبدة قطعة واحدة
ثم اتركيها في الفريز لمدة ساعة...اخرجيها..وبسكين كبير حاد..قومي بأذالة غشاء الكبدة اولا..ثم تقطيعها الي شرحات رفيعة حسب ما تريدين...
-نزين الكبدة والمخ بالبقدوتس..ونحضر معها سلطة الطحينة..وبالهناء
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/هاله طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .