اسم الوصفة : كيكة الريد فيلفت
مقدمة من : هاله طارق مديرة مطبخ مجلة مملكتي
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي: 30 دقيقة
المكونات :
2ونص كوب دقيق
2بيض
معلقة صغيرة كاكاو
كوب ونص سكر
نص كوب زبده سايحه
نص كوب زيت
معلقه صغيره بيكنج بودر
معلقه صغيره بيكنج صودا
معلقه كبيره خل
لون احمر
رشة ملح
فانيليا
كوب زبادى
تلت كوب لبن
الكريمه
علبه كريمه خفق صغيره وممكن تستبدل بقشطه
ظرف كريم شانتيه
3 مكعبات جبنه كيرى
فانيليا
سكر بودره حسب الرغبه.
الطريقة :
نقوم بخفق البيض مع الفانيليا والزبادى واللبن ثم نضيف اللون الاحمر حتى نحصل على لون مناسب ونخفقهم جيدا ثم نضيف السكر والزبده والخل ونخفق الخليط
وفى وعاء اخر نخلط الدقيق مع الملح والبيكنج بودر والبيكنج صودا ثم نضعهم على الخليط السابق ونخفقهم جيدا ونضعهم فى صينيه مدهونه وندخلهم الفرن لمده نص ساعه او حتى تمام النضج
بعد خروجها نتركها تبرد تماما قبل الحشو( واذا استخدمنا الكيك تانى يوم يمكن ان نسقيه بشربات حلويات خفيف ليطرى) ونبدا فى اعداد الحشوه نضع كل المكونات ونخفقهم ونحضر الكيك نقسمها الى طبقتين او اكثر ونضع الكريمه على طبقه ثم عليها الطبقه الاخرى وهكذا ونوزع كريمه على الوجه مع فتات من الكيك للتزيين
وممكن نقدمها فى اكواب بنفس الطريقه نضع قطع من الكيك وعليه الكريم وتزين وبالف هنا
مقدمة من : هاله طارق مديرة مطبخ مجلة مملكتي
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي: 30 دقيقة
المكونات :
2ونص كوب دقيق
2بيض
معلقة صغيرة كاكاو
كوب ونص سكر
نص كوب زبده سايحه
نص كوب زيت
معلقه صغيره بيكنج بودر
معلقه صغيره بيكنج صودا
معلقه كبيره خل
لون احمر
رشة ملح
فانيليا
كوب زبادى
تلت كوب لبن
الكريمه
علبه كريمه خفق صغيره وممكن تستبدل بقشطه
ظرف كريم شانتيه
3 مكعبات جبنه كيرى
فانيليا
سكر بودره حسب الرغبه.
الطريقة :
نقوم بخفق البيض مع الفانيليا والزبادى واللبن ثم نضيف اللون الاحمر حتى نحصل على لون مناسب ونخفقهم جيدا ثم نضيف السكر والزبده والخل ونخفق الخليط
وفى وعاء اخر نخلط الدقيق مع الملح والبيكنج بودر والبيكنج صودا ثم نضعهم على الخليط السابق ونخفقهم جيدا ونضعهم فى صينيه مدهونه وندخلهم الفرن لمده نص ساعه او حتى تمام النضج
بعد خروجها نتركها تبرد تماما قبل الحشو( واذا استخدمنا الكيك تانى يوم يمكن ان نسقيه بشربات حلويات خفيف ليطرى) ونبدا فى اعداد الحشوه نضع كل المكونات ونخفقهم ونحضر الكيك نقسمها الى طبقتين او اكثر ونضع الكريمه على طبقه ثم عليها الطبقه الاخرى وهكذا ونوزع كريمه على الوجه مع فتات من الكيك للتزيين
وممكن نقدمها فى اكواب بنفس الطريقه نضع قطع من الكيك وعليه الكريم وتزين وبالف هنا
مرحباً بالتعليقات الجديدة .