مقدم من مطبخ صفاء سرطاوي
مدة التحضير ساعه
مدة 25دقيقه
المكونات
10حبة بسكوت لوتس
ريع كوب سكرريع كوب سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة باكنغ باودر
٢ بيض
ربع كوب زيت
ربع كوب حليب
ملعقة صغيرة فانيلا
علبة قشطة
الحشو :
٤ حبات جبن كيري
ثلث علبة حليب نستلة مكثف محلى
للتزيين:
لوتس مع قليل من الحليب
الطريقة:
نحمي الفرن على حرارة 150 C. او 300 F.
نبطن قالب التارت بالزيت و ورق الخبز baking paper
نطحن حبات اللوتس بمحضرة الطعام حتى تصبح ناعمة.
نخلط معها البيكنغ باودر والملح .
نخفق البيض والسكر والفانيلا حتى يصبح البيض هش ثم نضيف الحليب ثم القشطة والزيت ونخلط .
نضيف خليط البسكوت ونخلط حتى يتجانس.
نسكب الخليط في القالب ونخبزة مدة 25 دقيقة في رف وسط .
نتركه يبرد ثم نقلبه .
نخلط مكونات التغطية في الخلاط و نوزعها على سطح التارت .
نخلط زبدة اللوتس مع قليل من الحليب حتى يصبح قابل للتزيين به .نضعه في كيس تزيين ونقص طرفه ونزين به التارت بعمل خطوط .
مديرة مطبخ مجله مملكتي أ هاله طارق
Lotus cake Tart
40 lotus biscuits
Tbsp. baking powder
1/4 tsp. salt
1/3 cup sugar
tsp. vanilla
1/4 cup milk
1/4 cup vegetable oil
1 can of thick cream
2 large eggs
filling:
4 pieces kiri cheese
1/3 can sweet condenced milk
Topping :
lotus butter
milk
Method:
preheat the oven to 150 C. or 300 F.
grease your tart pan with oil then with baking paper .
pit the lotus biscuits In the food processor and turn them into fine sand like texture.
mix with salt and baking powder.
In a bowl whisk the eggs with the sugar.and vanilla till fluffy and pale .
add the thick cream and milk then the oil amd whisk.
add the dry mixture and mix till combined .
pour the batter into the prepared tin and bake it for 25 minutes in the middle rack.
let it cool then take it out of the pan .
mix the filling ingredients in the blender and pour it on the tart .
mix the lotus butter with some milk till it is loose enough to pipe it . put it in a piping bad cut the tip and make some lines to decorate.
10حبة بسكوت لوتس
ريع كوب سكرريع كوب سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة باكنغ باودر
٢ بيض
ربع كوب زيت
ربع كوب حليب
ملعقة صغيرة فانيلا
علبة قشطة
الحشو :
٤ حبات جبن كيري
ثلث علبة حليب نستلة مكثف محلى
للتزيين:
لوتس مع قليل من الحليب
الطريقة:
نحمي الفرن على حرارة 150 C. او 300 F.
نبطن قالب التارت بالزيت و ورق الخبز baking paper
نطحن حبات اللوتس بمحضرة الطعام حتى تصبح ناعمة.
نخلط معها البيكنغ باودر والملح .
نخفق البيض والسكر والفانيلا حتى يصبح البيض هش ثم نضيف الحليب ثم القشطة والزيت ونخلط .
نضيف خليط البسكوت ونخلط حتى يتجانس.
نسكب الخليط في القالب ونخبزة مدة 25 دقيقة في رف وسط .
نتركه يبرد ثم نقلبه .
نخلط مكونات التغطية في الخلاط و نوزعها على سطح التارت .
نخلط زبدة اللوتس مع قليل من الحليب حتى يصبح قابل للتزيين به .نضعه في كيس تزيين ونقص طرفه ونزين به التارت بعمل خطوط .
مديرة مطبخ مجله مملكتي أ هاله طارق
Lotus cake Tart
40 lotus biscuits
Tbsp. baking powder
1/4 tsp. salt
1/3 cup sugar
tsp. vanilla
1/4 cup milk
1/4 cup vegetable oil
1 can of thick cream
2 large eggs
filling:
4 pieces kiri cheese
1/3 can sweet condenced milk
Topping :
lotus butter
milk
Method:
preheat the oven to 150 C. or 300 F.
grease your tart pan with oil then with baking paper .
pit the lotus biscuits In the food processor and turn them into fine sand like texture.
mix with salt and baking powder.
In a bowl whisk the eggs with the sugar.and vanilla till fluffy and pale .
add the thick cream and milk then the oil amd whisk.
add the dry mixture and mix till combined .
pour the batter into the prepared tin and bake it for 25 minutes in the middle rack.
let it cool then take it out of the pan .
mix the filling ingredients in the blender and pour it on the tart .
mix the lotus butter with some milk till it is loose enough to pipe it . put it in a piping bad cut the tip and make some lines to decorate.
مرحباً بالتعليقات الجديدة .