مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

مرحباً بالتعليقات الجديدة .

السينابون




مقدم من مطبخ ايمان كامل
مدة التحضير ساعه 
مدة الطهى 25 دقيقه

المكونات

- عجينة السينابون :
4 اكواب دقيق - قابل للزيادة 

معلقة صغيرة ملح

معلقة صغيرة فانيليا

معلقتين و ربع صغيرة خميرة جافة فورية

معلقة كبيرة سكر عادي مش بودرة

كوب حليب دافئ

نصف كوب سكر بودرة منخول

ثلث كوب زبدة طرية بدرجة حرارة الغرفة = 75 جم

2 حبة بيض بدرجة حرارة الغرفة
- الحشو :
كوب سكر بني + 3 ملاعق كبيرة قرفة + ثلث كوب زبدة طرية بدرجة حرارة الغرفة ( 75 جم )

- تخلط المكونات السابقة جيدا , و باخلط الزبدة معاها مش بافردها على العجين الاول و ده لسببين , ان المكونات حتندمج مع بعض و تدي نكهة اقوى للسينابون , و كمان لما بيدخل السينابون الفرن و سكر الحشو يدوب

حيفضل ماسك في السينابون مش حيخرج بره و يسيح

التزيين :
6 ملاعق كبيرة زبدة ( 85 جم ) + كوب و نصف سكر بودرة + ربع كوب جبن كريمي ( 55 جم او ثلاث مربعات جبن كيري ) + معلقة صغيرة فانيليا + رشة ملح

- تخلط المكونات السابقة جيدا و تغطى و تحفظ بدرجة حرارة الغرفة و توضع على السينابون اول ما يخرج من الفرن

الطريقة :
- نهائي مافيش تبديل في المقادير و طريقة العمل , نفس المكتوب بالظبط هو اللي يتعمل

- الوصفة بتعمل 12 حبة سينابون , ممكن نزود الكمية باننا نضاعف كل مقادير الوصفة مش الدقيق بس

- جميع المقادير تستخدم بدرجة حرارة الغرفة , و الكوب المستخدم للعيار هو مج الشاي الزجاجي و تعاير بيه جميع المقادير

- حبة السينابون الواحدة = 500 كالوري

- الحشو و التزيين لازم نستخدمهم بدرجة حرارة الغرفة , مش حنستخدمهم بارديين

- ممكن بدل التزيين اللي في الوصفة نستخدم الصوص الابيض اللي هو عبارة عن :

6 مربعات جبن كيري أو نصف كوب جبن كريمي زي الفيلادلفيا + نصف كوب حليب مكثف محلى , نخلطهم مع بعض و نصبهم على السينابون و هو سخن اول ما يطلع من الفرن

1- ندوب الخميرة مع معلقة سكر كبيرة و قليل من الماء الدافئ و نقلب جيدا , و تترك الخميرة تتفاعل 10 دقائق مش اكتر

2- ينخل الدقيق , الملح , الفانيليا و يوضع جانبا في وعاء عميق

3- تخفق الزبدة لمدة دقيقتين بواسطة المضرب الكهربائي ثم يضاف السكر البودرة المنخول مع الاستمرار في الخفق , و يضاف البيض واحدة بواحدة حتى يصبح الخليط كريمي ثم يوقف الخفق

4- يضاف الخليط السابق الي خليط الدقيق المنخول و نقلب جيدا , ثم يضاف خليط الخميرة و كوب الحليب الدافئ و تقلب المكونات حتى تتجانس تماما

5- يرش سطح العمل جيدا بالدقيق و نبدأ في العجن جيدا - ممكن حتلاقي العجينة محتاجة تتزود دقيق , نزود بالتدريج مع العجن لحد ما العجينة تلم و ماتلزقش في اليد -

6- نعجن جيدا تقريبا لمدة 10 دقائق , ثم توضع العجينة في وعاء مدهون خفيف بالزيت و تغطى و تترك لمدة ساعة كاملة

7- تفرد العجينة مستطيل كبير بسمك 1 سم تقريبا , و يوضع الحشو عليها مع ترك جزء بدون حشو في نهاية العجين , علشان العجينة تلزق بشكل كويس من غير ما تفك معانا في مرحلة التخمير والخبز.

8- نبدأ بلف رول السينابون من الطرف الاطول للمستطيل كأننا بنلف سويسرل, و نبدأ في التقطيع بواسطة الخيط - خيط عادي عندك بتحطيه من تحت العجين و نشد طرفين الخيط قدام بعض علشان نقطع العجين - , حبة السينابون

يكون طولها 4 سم تقريبا او بمقدار اصبعين تقريبا , و لو مش حنعرف بالخيط نستخدم سكينة منشار ( حافتها مشرشرة )

9- ترص الوحدات في صينية مدهونة بالزبدة و تغطى و تترك لمدة نصف ساعة حتى تخمر

10- توضع الصينية في فرن مسخن مسبقا على حرارة 180 درجة في الرف الوسط و بياخد تقريبا من 20- 25 دقيقة , و عند النضج نخرجه من الفرن و يصب الصوص عليه فورا مع توزيع الصوص جيدا

11- يقدم السينابون دافئا مع تزيين الوجه بعين الجمل المقروم حسب الرغبة .....

عن الكاتب

مملكتي

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي