مقدم من مطبخ:ايمان كامل
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى46دقيقه
المكونات
معلقة صغيرة بيكنج صودا ( الكربوناتو )
كوبين و ربع دقيق
معلقة كبيرة عصير ليمون
كوب سكر عادي مش بودرة
نصف كوب حليب سائل
نصف كوب زيت
2 بيضة
معلقة كبيرة بيكنج بودر
نصف معلقة صغيرة فانيليا
3 حبات موز متوسط الحجم
ربع معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة قرفة
الطريقة :
- نهائي مافيش اي تبديل في المقادير او الخطوات ، نفس المكتوب بالظبط للوصفة هو اللي يتعمل
- الكوب المستخدم للمعايرة هو مج الشاي الزجاجي و بنعاير بيه كل المقادير ، و المقادير كلها تكون بدرجة حرارة الغرفة
- الصينية المستخدمة للوصفة مقاس 22 و ندهنها بالسمن و ترش بالدقيق ، او الأفضل نحط في ارضية الصينية ورق زبدة
- الموز المستخدم للوصفة كل ما يكون مستوي اكتر يعني القشرة بتاعته تكون عليها بقع غامقة ، كل ما نتيجة الوصفة تكون احلى
1- يسخن الفرن على درجة حرارة 180 درجة ، و تجهز صينية الخبز
2- تنخل المكونات الجافة ( الدقيق ، الملح ، الفانيليا ، القرفة ، البيكنج بودر ، البيكنج صودا ) و توضع جانبا
3- يقشر الموز و يهرس بالشوكة و نضيف اليها عصير الليمون و يقلب الخليط و يوضع جانبا
4- في وعاء الخفق يضاف البيض ، واحدة بواحدة مع الخفق جيدا حتى يفتح اللون قليلا ، ثم نضيف السكر و نستمر في الخفق حتى يصبح الخليط كريمي
5- نضيف الزيت مع الاستمرار في الخفق ثم يضاف الموز المهروس و نقلب جيدا
6- نضيف المكونات الجافة المنخولة على 3 دفعات مع الاستمرار في الخفق حتى يختفي الدقيق تماما
7- يضاف الحليب و نخفق جيدا حتى يتجانس الخليط تماما
8- يصب الخليط في الصينية المجهزة و يوضع في الرف الاوسط للفرن و ما نفتحش خالص الا بعد 20 دقيقة
9- اثناء السوا ، لو الوش احمر و قلب الكيك لسه ما استواش ، نغطي صينية الكيك بغطاء مناسب و نسيبها تكمل سوا ، بتاخد من 45 - 50 دقيقة ، كيك الفاكهة بياخد وقت أطول شوية في التسوية عن الكيك العادي
10- عند تمام النضج نخرج الكيكة من الفرن و تترك في القالب تقريبا 10 دقائق حتى تهدأ قليلا ثم تقلب و تترك حتى تبرد تماما و تقطع و تقدم .....
مرحباً بالتعليقات الجديدة .