بقلم الشيف / مريم علي
تحياتى لكل حبايبى ومتابعينى
وصفتنا اليوم من أشهر الاكلات إللى بيتميز بيها المطبخ المصرى الحمام المحشى بالارز المبهر والكبد والقوانص على طريقتى الخاصة وبالذ طعم
المكونات
جوزين حمام
كوباية أرز مغسول ومتصفى
كبد وقوانص الحمام
ملح وفلفل
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
نصف ملعقة صغيرة قرنفل مطحون
3 ورقات لورا
فص صغير مستكة
رشة صغيرة قرفة
ملعقة كبيرة سمنة بلدى
بصلة صغيرة مبشورة
ولسلق الحمام
2 بصلة متوسطة
ملح وفلفل وفص مستكة
حبهان وورق لورا
طريقة التحضير
تبلى بصلة مبشورة بالملح والفلفل وتبلى بيها الحمام من الداخل والخارج
فى إناء اذيبى السمن البلدى وضيفى بصلة مبشورة ورشة ملح وقلبى إلى أن يصير لونها ذهبى
ضيفى القوانص وقلبى إلى أن يصير لونها بنى وضيفى الحبهان المطحون
والملح والفلفل والقرنفل وفص المستكة ورشة القرفة وورق اللورا
وقلبى وضيفى ربع كوب ماء
واتركيها تتشرب ثم ضيفى كبد الحمام المقطعة والمتبلة بالبصل المبشور والملح والفلفل
وقلبى جيدا واتركيها إلى أن تتشرب ثم ضيفى اليها الارز المغسول والمصفى واضبطى الملح وغطيه بالماء واتركيه ينضج نصف سوا
احضرى الحمام المتبل واحشية بالارز المبهر والكبد والقوانص وكتفى الحمام حتى لا يتسرب الحشو
سخنى ماء فى إناء وضعى عليه البصل والحبهان والمستكة وورق اللورا والملح والفلفل ثم ضعى الحمام المحشى واتركيها يغلى لمدة عشر دقائق
ثم خفضى النار حتى لا يتسرب الحشو أثناء التسوية واتركيه حتى ينضج وبعد تمام النضج ضعى الحمام فى صينية فرن وادهنيه بالسمن البلدى
وادخليه الفرن تحت الشواية حتى يأخذ اللون الذهبى قدميه مع الارز المعمر وبالف هنا
اتمنى وصفتنا اليوم تنال اعجابكم
مرحباً بالتعليقات الجديدة .