مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

الفته



اسم الوصفة :الفته

مقدم من : إيمان شكري

مده التحضير: 10دقائق

مده الطهي: ساعه

المكونات:

أرز ابيض

نصف كيلو لحمه مقطع مكعبات صغيره

2كوب عصير طماطم

سمنه بلدي

عيش مقطع ومحمص

5فصوص ثوم

ملعقه كبيره خل

بصله مبشورة

فلفل اسود

حبهان و ورق لوري

ماء مغلي

الطريقة:

أولا الارز نضع قدر ع النار ونضيف ملعقه من السمن وبعد التسخين نضيف الارز الابيض ونمزجهم ونضيف الملح وقليل من الفلفل الأسود ثم نضيف الماء حسب كميه الارز .نتركه يغلي وبعد الغليان نهدي النار نتركها حتي تمام النضج

ونقوم بعمل الشوربه نضع قدر ع النار ثم نضيف معلقه صغيره جدا من السمنه ونضيف اللحم المقطع ومعلقه صغيره من الفلفل الأسود وبصله مبشوره ونمزجهم ونترك اللحم حتي يتغير لونها ثم نضيف الماء وورق اللوري والحبهان نتركها حتي تمام النضج نضيف الملح

نقوم بعمل الصلصله قدر ع النار ونضع معلقه صغيره من السمن وفصين من الثوم وبعد أن يصبح لونه أصفر نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل الأسود نتركها حتي النضج

ونقوم بعمل الثوم بالخل نشوح الثوم مع السمن وبعد التحمير نضيف الخل

تجهيز الفته

نجهز طبق التقديم ونضع العيش ونضيف عليه القليل من الصلصه ونأخذ معلقه صغيره من الثوم والخل وتقلب العيش ونضيف طبقه من الارز وعليها طبقه من الصلصه وعليها الثوم بالخل و بالف هنا


مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا /هاله طارق

عن الكاتب

Unknown

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي