اسم الوصفة :الفته
مقدم من : إيمان شكري
مده التحضير: 10دقائق
مده الطهي: ساعه
المكونات:
أرز ابيض
نصف كيلو لحمه مقطع مكعبات صغيره
2كوب عصير طماطم
سمنه بلدي
عيش مقطع ومحمص
5فصوص ثوم
ملعقه كبيره خل
بصله مبشورة
فلفل اسود
حبهان و ورق لوري
ماء مغلي
الطريقة:
أولا الارز نضع قدر ع النار ونضيف ملعقه من السمن وبعد التسخين نضيف الارز الابيض ونمزجهم ونضيف الملح وقليل من الفلفل الأسود ثم نضيف الماء حسب كميه الارز .نتركه يغلي وبعد الغليان نهدي النار نتركها حتي تمام النضج
ونقوم بعمل الشوربه نضع قدر ع النار ثم نضيف معلقه صغيره جدا من السمنه ونضيف اللحم المقطع ومعلقه صغيره من الفلفل الأسود وبصله مبشوره ونمزجهم ونترك اللحم حتي يتغير لونها ثم نضيف الماء وورق اللوري والحبهان نتركها حتي تمام النضج نضيف الملح
نقوم بعمل الصلصله قدر ع النار ونضع معلقه صغيره من السمن وفصين من الثوم وبعد أن يصبح لونه أصفر نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل الأسود نتركها حتي النضج
ونقوم بعمل الثوم بالخل نشوح الثوم مع السمن وبعد التحمير نضيف الخل
تجهيز الفته
نجهز طبق التقديم ونضع العيش ونضيف عليه القليل من الصلصه ونأخذ معلقه صغيره من الثوم والخل وتقلب العيش ونضيف طبقه من الارز وعليها طبقه من الصلصه وعليها الثوم بالخل و بالف هنا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا /هاله طارق