مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

الكشري المصري

اسم الوصفة :الكشري المصري

مقدمة من :رانيا رضا

مده التحضير: 30دقيقه

مده الطهي :45دقيقه

المكونات :

مكرونه اسباجتي وصغيرة

طماطم

 بصل

 ثوم

حمص

 ارز

شعرية

عدس بجبه

 خل

 زيت

(خلطه البهارات السحريه للكشري)

فلفل اسود

 كمون

 قرفة

 توم بودر

بصل بودر

كسبرة ناشفة

 جوزه الطيب

الطريقة:

اولا نحضر البصل ونقطعه جوليان او قطع صغيره حسب الرغبه وعليه ملعقة كبيرة دقيق ورشه صغيرة ملح واخلطهم جيدا وانزل بهم في كوب زيت ساخن لحد مايحمر اصفيه واستخدم الزيت في باقي الوصفة

ثانيا اسلق المكرونه وعندما تتسلق اغسلهابقليل من بالماء الفاترثم ملعقتين زيت عليهم رشه فلفل اسود علي المكرونة واقلبهم جيدا زيت تحمير البصل

ثالثا اسلق العدس في قليل من الماء يكون نصف سوا انزل بالشعرية المحمرة والارز المغسول وخلطة البهارات ملعقتين زيت بصل واضع ماء ساخن يغطي الارز

الصلصه: ثوم يصفر نضيف عصير الطماطم وملعقه كبيرة خل والخلطة البهارات السحرية و ملح

الدقة علي البارد

توم
 خل
 ماء
 الخلطه السحريه
قليل من زيت
 كركم
واقلبهم جيدا

الشطه: شطه قليل من الصلصه ملعقه زيت خل قليل من الدقة

للتقديم :عيش محمص محمر في الزيت

حمص مسلوق عليه رشة كمون وملح وبالهنا والشفا

مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا /هاله طارق

عن الكاتب

Unknown

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي