اسم الوصفة : كبسة سمك
مقدم من :شيف إيمان شكري
مدة التحضير : 60دقية
مدة الطهي : 20دقيقة
المكونات :
نصف كيلو سمك فيليه
5فصوص ثوم
ملح
كزبره
كمون
عصير ليمون
فلفل حار
نصف كيلو أرز
كركم
بصل مقطع قطع صغيره
زيت
3ملاعق دقيق
الطريقة:
نتبل السمك بالملح والفلفل الحار والليمون والثوم والكمون والكزبرة ونتركه في التتبيله حوالي 60دقيقة
ثم نضع السمك في القليل من الدقيق ونتخلص من الدقيق الزائد ثم نجهز قدر علي النار ونضيف إليه زيت
نقوم بتحمير السمك ونجهز قدر أخر علي النار ونأخذ القليل من الزيت الي تم تحمير السمك فيه و نقوم بتصفيته ونضعه في القدر ونضيف البصل نتركها حتي يأخذ اللون البني ونضيف الكركم ونضيف الارز والمياه نتركه حتي تمام النضج وتقدم ساخنه و بالف هنا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/هاله طارق
مقدم من :شيف إيمان شكري
مدة التحضير : 60دقية
مدة الطهي : 20دقيقة
المكونات :
نصف كيلو سمك فيليه
5فصوص ثوم
ملح
كزبره
كمون
عصير ليمون
فلفل حار
نصف كيلو أرز
كركم
بصل مقطع قطع صغيره
زيت
3ملاعق دقيق
الطريقة:
نتبل السمك بالملح والفلفل الحار والليمون والثوم والكمون والكزبرة ونتركه في التتبيله حوالي 60دقيقة
ثم نضع السمك في القليل من الدقيق ونتخلص من الدقيق الزائد ثم نجهز قدر علي النار ونضيف إليه زيت
نقوم بتحمير السمك ونجهز قدر أخر علي النار ونأخذ القليل من الزيت الي تم تحمير السمك فيه و نقوم بتصفيته ونضعه في القدر ونضيف البصل نتركها حتي يأخذ اللون البني ونضيف الكركم ونضيف الارز والمياه نتركه حتي تمام النضج وتقدم ساخنه و بالف هنا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/هاله طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .