اسباجيتي بالفطر والسبانخ
مقدم من مطبخ /براءة عادل
مدة التحضير /30دقيقه
مدة الطهى/20دقيقه
المكونات
بصله مفرومه ناعم
2فص توم مفروم
علبه فطر (200جرام) ابيض صغير منظف ومقطع من المنتصف
2كوب سبانخ أخضر مغسول ومفروم خشن
نصف باكيت مكرونه اسباجيتي
2كوب (400جرام) طماطم مقشره ومهروسه قليلا
2معلقه صغيره بودره مرقه دجاج مذوبه في 2كوب ماء ساخن
ربع جبنه بارميزان مبشور
ربع كوب ريحان او بقدونس طازج مفروم
2معلقه كبيره زيت زيتون
معلقه صغيره بابريكا
رشه بودره شطه
ملح فلفل حسب الرغبه
الطريقه:
يحمي الزيت في قدر كبير علي نار متوسطه يضاف البصل والفطر يقلب 5دقائق يضاف التوم والبهارات وتقلب علي نار هاديه لمده نصف دقيقه ترفع الحرارة وتضاف الطماطم والمرق وتترك المكونات حتي تغلي الخليط
ثم تضاف الاسباجيتي بدون سلق وتقلب مع بقيه المكونات
تخفض درجه الحراره ويغطي القدر وتترك الاسباجيتي حتي تنضج ترفع غطاه القدر ويضاف السبانخ علي دفعات ويقلب بهدوء قم يغطي ويرفع القدر علي نار ويترك لدقائق يضاف الجبن ويقلب تسكب اسباجيتي في أطباق التقديم وتزين بالريحان او البقدونس تقدم ساخنه
ملاحظه:
يمكن اضافه مكعبات الدجاج بعد البصل والتوم وإكمال باقي الخطوات كما هي
يمكن اضافه فلفل حلو وكوسه وبروكلي مع الفطر
يمكن اضافه جبنه متوزريلا لوحبه أكثر دسما
مرحباً بالتعليقات الجديدة .