خبز التندور علي الغاز
مقدم من مطبخ/براءة عادل
مدة التحضير /ساعه
مدة الطهى/5دقايق
كوب ونصف دقيق ابيض
نصف معلقة سكر
نصف معلقه خميرة فوريه
ذره ملح
معلقه كبيرة زيت نباتي
نصف او ثلث كوب ماء دافئ علي حسب ماتحتاج
الطريقه:
تخلط المكونات الجافه معا
يضاف الزيت ثم الماء بالتدريج وتعجن المكونات جيدا حتي تتشكل عجينه متماسكه ولينه
تغطي وتترك في مكان دافي حتي تختمر وتتضاعف حجمها تقسم العجين ل5كرات متساويه الحجم وتترك لمده 15دقيقه لترتاح يوضع شبك الشواء فوق العين الغاز ويحمي علي درجه حراره أعلي من المتوسطه تمد كره من العجين علي سطح مرشوش دقيق علي شكل دائري يجب ان لا يكون العجين رقيق حتي لاينشف ويتكسر ينفض من عليه الدقيق الزائد ثم ينقل علي الشبك الحامي ويترك حتي تبدأ يقلب علي الجهه الاخري حتي يتحمر يجب مراعاه الانتباه علي الخبز حتي لايحترق يرفع علي فوطه مطبخ نظيفه ويغطي حتي يبقي طريا تتكرر الخطوات مع بقيه كميه العجين حتي انتهاء الكميه يقدم خبز التندور ساخنا
تخلط المكونات الجافه معا
يضاف الزيت ثم الماء بالتدريج وتعجن المكونات جيدا حتي تتشكل عجينه متماسكه ولينه
تغطي وتترك في مكان دافي حتي تختمر وتتضاعف حجمها تقسم العجين ل5كرات متساويه الحجم وتترك لمده 15دقيقه لترتاح يوضع شبك الشواء فوق العين الغاز ويحمي علي درجه حراره أعلي من المتوسطه تمد كره من العجين علي سطح مرشوش دقيق علي شكل دائري يجب ان لا يكون العجين رقيق حتي لاينشف ويتكسر ينفض من عليه الدقيق الزائد ثم ينقل علي الشبك الحامي ويترك حتي تبدأ يقلب علي الجهه الاخري حتي يتحمر يجب مراعاه الانتباه علي الخبز حتي لايحترق يرفع علي فوطه مطبخ نظيفه ويغطي حتي يبقي طريا تتكرر الخطوات مع بقيه كميه العجين حتي انتهاء الكميه يقدم خبز التندور ساخنا
يضاف الزيت ثم الماء بالتدريج وتعجن المكونات جيدا حتي تتشكل عجينه متماسكه ولينه
تغطي وتترك في مكان دافي حتي تختمر وتتضاعف حجمها تقسم العجين ل5كرات متساويه الحجم وتترك لمده 15دقيقه لترتاح يوضع شبك الشواء فوق العين الغاز ويحمي علي درجه حراره أعلي من المتوسطه تمد كره من العجين علي سطح مرشوش دقيق علي شكل دائري يجب ان لا يكون العجين رقيق حتي لاينشف ويتكسر ينفض من عليه الدقيق الزائد ثم ينقل علي الشبك الحامي ويترك حتي تبدأ يقلب علي الجهه الاخري حتي يتحمر يجب مراعاه الانتباه علي الخبز حتي لايحترق يرفع علي فوطه مطبخ نظيفه ويغطي حتي يبقي طريا تتكرر الخطوات مع بقيه كميه العجين حتي انتهاء الكميه يقدم خبز التندور ساخنا
مدير مطبخ مجلة مملكتي : هالة طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .