مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

مرحباً بالتعليقات الجديدة .

الشوريك او الشريك ... بريوش شم النسيم

مقدم من / مطبخ انجي

❤️



مقدم من / مطبخ انجي 


المقادير:
٤ اكواب دقيق
بيضتين
كوب حليب دافي
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت
ملعقه صغيره بيكنج بودر
رشه ملح
كيس فانيليا
معلقه كبيره مليانه خميره فوريه



الطريقه:
اخلطي الدقيق مع الخميره والملح والسكر والبيكنج بودر


معا ثم اضيفي عليهم كل السوائل البيض واللبن والزيت والفانيلا


واعحني لحد ما العجينه تلم ولا تلتصق باليد هتكون عجينه طريه ولكن غير ملتصفه 
ممكن اضافه دقيق اذا لزم الامر انا استخدمت اربع اكواب وربع.


بعد العجن تغطي العجينه وتترك في مكان دافي لمده ساعتين او اكتر حتى يتضاعف حجمها.


تؤخذ العحينه بعد التخمر وتخرج منها الهوا بس منعجنهاش تاني ونبدا نعملها اسطوانه و نقسمها قطع متساويه زي في الصور



 ونبدا نشكلها زي ما نحب .


طريقه التشكيل موضحاها بالصور.





وحطيتها في صنيه مبطنه بورق الخبز وسبتها تخمر تاني ساعه.
نسخن الفرن على ١٨٠ ندهن وش الشريك بالبيض المضاف اليه فانيلا ونرش عليه كميه وفيره من السكر وندخله الفرن حتى يحمر
والف هنا




ملحوظه :


ممكن اضافه الزبيب او الفواكهه المجففه لزايده القيمه الغذائيه يتم تشكيله بطرق كتيره جدا
اهم حاجه لنجاح عجينه الشريك هوه فتره التخمير لانه بيتخمر على مرتين مره بعد العجن لمده ساعتين ومره تلنيه بعد التشكيل لمده ساعه عشان يطلع معاكي هش جدااااااا ومفتح ولذيذ

عن الكاتب

Aye efat

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي