مقدم من مطبخ لمياء زكريا
مدة التحضير ساعه
فى بوله نضع فيها كل المكونات الجافه دقيق ورشه الملح وعليهم الزباديه
ونختبر الخميرة مع السكر وعليهم 3معالق كبيرة ميه فترة لما تظهر فقاقيع
وتتفاعل الخميرة تمام نضعها على المكونات فى البوله ونقلب ونعجن بميه
دافيه تقريبا كوب ميه على حسب نوع الدقييق وبعد ماتلم العجين ويكون طرى
لين ونضع الزيت ونتركها ساعه تخمر ونحضر اثناء التخمير صاج وعليه
ورقه زبدة وبعد التخمير نقطع العجيت ل كور صغييرة ونشكل زى ما نحب
باتيه محشي جبنه لايت او شيكولاته دارك او كيزر ساده وبعد التشكيل
نتركها تخمير كمان نصف ساعه نحضر فى كوب لبن على ميه دافيه ونسكافيه
ساده ونقلب وندهن الوجه للمخبوزات ونرش عليها كمون او شمر زى مانفضل
وندخلها الفرن على درجه حرارة 200 لمده من 15 دقيقه الى 20علي حسب فرن
والسواء وممكن تشغيل شوايه للوجه خمس دقائق نتاكد تمام السوا يخرج الصاج يغطا بفوطه منديه ميه لحد مايبرد والف هنا ممكن نفطر من المخبوزات صباحا
قطعه او قطعتين صغيرين فقط
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى20دقيقه
المكونات
3كوب دقيق اسمر قمح كامل
1كوب دقيق ابيض
1كوب زباديه لايت صغيرة
2معلقه كبيرة زيت ذرة
معلقه صغيرة سكر
معلقه صغيرة مليانه خميرة فوريه
رشه ملح صغيرة
تزين الوجه :: سمسم او كمون او شمر حب
ومعلقه كبيرة لبن ومعلقه كبيرة ميه ومعلقه صغيرة نسكافيه
الطريقه ::::
3كوب دقيق اسمر قمح كامل
1كوب دقيق ابيض
1كوب زباديه لايت صغيرة
2معلقه كبيرة زيت ذرة
معلقه صغيرة سكر
معلقه صغيرة مليانه خميرة فوريه
رشه ملح صغيرة
تزين الوجه :: سمسم او كمون او شمر حب
ومعلقه كبيرة لبن ومعلقه كبيرة ميه ومعلقه صغيرة نسكافيه
الطريقه ::::
فى بوله نضع فيها كل المكونات الجافه دقيق ورشه الملح وعليهم الزباديه
ونختبر الخميرة مع السكر وعليهم 3معالق كبيرة ميه فترة لما تظهر فقاقيع
وتتفاعل الخميرة تمام نضعها على المكونات فى البوله ونقلب ونعجن بميه
دافيه تقريبا كوب ميه على حسب نوع الدقييق وبعد ماتلم العجين ويكون طرى
لين ونضع الزيت ونتركها ساعه تخمر ونحضر اثناء التخمير صاج وعليه
ورقه زبدة وبعد التخمير نقطع العجيت ل كور صغييرة ونشكل زى ما نحب
باتيه محشي جبنه لايت او شيكولاته دارك او كيزر ساده وبعد التشكيل
نتركها تخمير كمان نصف ساعه نحضر فى كوب لبن على ميه دافيه ونسكافيه
ساده ونقلب وندهن الوجه للمخبوزات ونرش عليها كمون او شمر زى مانفضل
وندخلها الفرن على درجه حرارة 200 لمده من 15 دقيقه الى 20علي حسب فرن
والسواء وممكن تشغيل شوايه للوجه خمس دقائق نتاكد تمام السوا يخرج الصاج يغطا بفوطه منديه ميه لحد مايبرد والف هنا ممكن نفطر من المخبوزات صباحا
قطعه او قطعتين صغيرين فقط
مرحباً بالتعليقات الجديدة .