مقدم من :أمل مسعود
مدة التحضير: ٦٠ دقيقة
مدة الطهي :٣٠ دقيقة
المكونات:
نصف كيلو دقيق
ملعقة خميرة
ملعقة ص سكر
رشة ملح
ملعقتين لبن بودر
علبة زبادي
ماء دافى للعجن
معلقتين كبار زيت
قطعة زبدة ٥٠جرام
للوجه:
ملعقة نسكافيه
ملعقتين ماء
ملعقتين زيت
صفار بيضة وفانيليا
سمسم
الطريقة:
نضع كل المكونات الجافة سويا ونضيف علبة الزبادي الصغيرة والزيت ونبسهم مع المكونات الجافة ونضيف الماء بالتدريج مع العجن لنوصل لعجين طري وناعم أما بالنسبة لسر التوريق والهشاشة نحضر الزبدة وضروري تكون بدرجة حرارة الغرفةليست ذائبةولا جامدة تبقي سهلة الفرد ونبدء ندهن ايدينا باطرافةالاصابع زبدة ونعجن في العجين ونلفها رول اقصد بذلك العجين ونفردها وندهن تاني العجين زبدة وبرضه نلف العجين رول ونفردها وندهنها نكرر الموضوع ده ٤مرات ونعجن لتصبح عجينة فيها ماطة نغطيها حلو ونسيبها تخمر ثم نبدء نقطعها كور صغيرة ونأخد قطعة من العجين قطعها من العجين ونكورها جيدا ونرصها بصينية مدهونةقليل من الزيت نضعهم في صينية ونسيبها تخمر نصف ساعة وندهن الوجه النسكافيه والزيت مخلوط مع البيض ورشة فانيليا ونرش السمسم ندخلها فرن ساخن رف وسط ونشعل الشوايه عندما لونه من الاسفل بدء يغير نخرجها نغطيها بفوطة مطبخ ثم يقدم بألف هنا
مدير مطبخ مجلة مملكتي :أمل مسعود
مرحباً بالتعليقات الجديدة .