أسم الوصفة :بلاك فورست
مقدم من: هاله طارق
مدة التحضير: 15 دقيقه
مدة الطهى: 30 دقيقه
المكونات :
للكيك :
2 كوب دقيق
1 كوب سكر
ربع كوب زيت
3 بيض
1 كوب زبادى
2معلقه كاكاو كبيره خام
فانيليا
ظرف بيكنج بودر
رشة ملح
الحشو والتزيين:
فارمسيل شيكولاته
1 علبة كريمة خفق صغيره
2 ظرف كريم شانتيه
كريز
الطريقة:
قبل مانبدأ فى الكيك نسخن الفرن ع 180نرجع للكيك نضرب البيض مع الفانيليا جيدا وبعدين نحط السكر ونضربهم ثم الزيت ونضرب ثم الزبادى ونخلط كله كويسفى بولة تانيه نحط الدقيق والبيكنج بودر ورشه الملح ومعلقتين الكاكاو ونقلبهم ونزلهم وحده وحده ع الخليط اللى سبق ضربناه ونقلبهم كويس نحطهم فى الصنيه وع الفرن
اثناء تسوية الكيك نضرب كريمه الخفق مع معلقتين سكر بودره كبار ونحطهم فى التلاجه ونضرب الكريم شانتيه كده الحشوه جاهزه
بعد ما الكيكه تستوى وتبرد تماما نبدأ نقسمها طبقتين او تلاته نسقي كل طبقه بشوية لبن صغيرين معلقتين كفايه وممكن بشربات حلويات وسيرب الكمبوت اللى عندك
وبعدين نحط كريمه الخفق وعليه قطع كريز وهكذا الطبقه التانيه نسقى ونحشيها وفى الاخر نغلفها بكريمه الخفق ونزينها بكريم شانتيه والكريز والجوانب نغطيها بالفارمسيل وبالف هناا
مدير مجلة مملكتي : أمل محمد عبد الحميد