أسم الوصفة : الأرز المعّمر بالأرانب
مقدم من : مطبخ نيفين منصور
مدة التحضير : 15 دقيقة
مدة الطهي : 15 دقيقة
المكونات :
للأرز المعمر:
كوبين أرز مصري منقوع ساعة
كوبين من شوربة الارانب
كوب لبن ( حليب )
2 ملعقة زبدة او سمن
2 ملعقة قشطة للوجه
لسلق الارنب :
ارنب مقطع مغسول و منقوع في ماء و ملح و ليمون مهم جدا
بصلة متوسطة
حبهان
ورق لاورا
عود قرفة
فلفل اسود
مستكة
الطريقة :
لسلق الارانب:
- نضع ملعقة زيت فقط في الحلة و معاهم التوابل ما عدا المستكة و البصلة و اول ما نشم ريحتهم طلعت ننزل بالارانب تتحمر على الجانبين
- ننزل عليها بمياه مغلية ساخنة ليست باردة و اول ما تبدء بالغليان مع الارانب نضع المستكة و نتركها تنضج تقريبا من 35 : 40 دقيقة حسب حجم الارنب
- نجهز طاجن الفرن نضع فيه الأرز و عليه السمن او الزبدة و نخلطهم جيدا معه لحد ما نحس ان الأرز اختلط تماما مع السمن
- نضع الشوربة و الحليب عليها و نتاكد انه اتوزعت تماما
- نرص قطع الارانب فوق الارز و ندهنها بالقشطة و ندخلها فرن 220 درجة الارز ينضج و السطح ياخذ لون ذهبي جميل .
مدير مجلة مملكتي : أمل مجمد عبد الحميد