مكرونه بالبينك صوص
مقدمه من : اميره الشرقاوى
مده التحضير : 10 دقائق
مده الطهى : 20 دقيقه
المقادير :
نصف كيلو مكرونه فرن مسلوقه
نصف كيلو مشروم طازه
بصله كبيره مقطعه جوليان رفيع
3 فصوص توم مهروس
ملح
فلفل
قرفه ناعمه
2 ملعقه دقيق
2 كوب حليب
3 ملاعق صلصة
الطريقه :
فى إناء الطهى نقوم بتشويح البصل فى ملعقتين زيت وملح وفلفل حتى يذبل البصل ثم نضيف له التوم مهروس ونشوحه معه تشويحه خفيفه ثم نضيف المشروم مقطع شرائح ويقلب جيدا مع البصل و الثوم لمده دقيقتين فقط ثم ننزل عليه بالدقيق ونقلبه معاهم جيدا لمده 3 دقائق حتى يستوى الدقيق ثم ننزل عليه بالحليب مع التقليب المستمر لنحصل على قوام بشاميل رائع ثم نضيف الصلصه للمكرونه المسلوقه ونقلبها جيدا ونضيفها للخليط ونقلب الخليط جيدا مع المكرونه ليمتزجو وتقدم ساخنه بالف هنا.