اسم الوصفة:البيتزا
مقدمه من: الشيف ساميه سعد
مدة التحضير:٦٠دقيقه
مدة الطهي: ١٥دقيقه
المكونات:
كيلو دقيق
علبه زبادي
كيس خميره فوريه
ملعقه كبيره خل ابيض
٤معلق كبأر زيت زيتون
كيس بيكنج بودر
ماء دافي ملعقه كبيره سكر
الطريقة:
الصلصه
حمري بصله مفرومه في معلقه كبيره زيت ويضاف عليه عصير الطماطم وملح فلفل اسمر وبهاات بودر توم وبصل وزعتر اختياري
وتغطي حتي تسبك وتبرد نخفقها في الخلاط
عجينه البيتزا
في اناء كبير يوضع الدقيق المنخول والبيكج بودر ورشه ملح ويضاف الزيت ونقلب جيدا والزبادي ومعلقه خل ونقلب دوبي الخمير مع السكر في مأء دافي و ويضاف علي العجين وتعجن جيدا ويغطي بكيس ساعه يخمر و ندهن صنيه زيت ورشه سميد وافردي العجين وندهن صلصه و يوضع جبنه رومي مبشوره او جمبري او لحمه مفرومه عصاج او تونه
وتترك نصف ساعه يختمر وتدخل الفرن ساخن ١٨٠درجه تخرج روشي عليه موتزاريلا وتدخل الفرن دقيقه فقط
والف هنا
مديرة مطبخ مجله مملكتي ا/ هاله طارق