أسم الوصفة : دجاج مشوى بالروز مارى
مقدم من : إسلام عصفور
مده التحضير :ليله كامله أو ساعتين
مده الطهى: ساعه ونصف لساعتين
المكونات :
2 دجاج وزن كيلو مقسم إلى نصفين بالطول
التتبيله :
بصله كبيره
2 فص توم
ملعقة كبيره مسطرده
ملعقة كبيره هريسه فلفل أحمرمفروم
قرن فلفل أخضرحامى أو بارد
2 ملعقة كبيرة زبادى
ملعقة كبيره روز مارى
ملعقة كبيره صلصه
عصير 2 ليمونه
ملعقة كبيره من السبع بهارات
ملعقة صغيره كمون
ملعقة صغيره فلفل أسمر
ملح
الطريقة:
نضرب مكونات التتبيله فى الخلاط ونعمل شقوق بالسكينه فى الفراخ ونتبلها كويس ونبشر عليها 2 حبه طماطم ونسيبها فى التتبيله من بالليل أو قبل الشوى بساعتين ونحط الفراخ على الشبكه ونزلها تحت شويه عن الشوايه ونحط تحتها صينيه مفروشه ورقه فويل وكل 5 دقايق نقلب الفراخ لما تستوى نولع فحم ونضعه فى وسط الفراخ ونطفيه بنقطتين زيت ونغطى عليها 10دقايق تاخد ريحه الفحم وبألف هنا
مدير مطبخ مجلة مملكتي : أ.هالة طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .