مقدمه من الشيف / امل السيد
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى 30 دقيقه
المكونات
2 كوب دقيق
4/1 ملعقة صغيرة ملح
2/1 1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
3 معالق كبار سمن او زبده
كوب الاربع سكر بودر
كيس فانليا
2 بيضه
3معالق كبار نوتيلا
الطريقه
يضرب السمن والسكر الي ان يصبح الخليط هش وكريمي ثم نضع عليهم البيض والفانليا ويضرب مره اخري نضيف الدقيق والمواد الجافه علي الخليط ويعجن الي ان يتكون لدينا عجينه ناعمه وبدون اي تكتلات تترك في التلاجه لمدة ساعه قبل الاستخدام ثم تقسم العجينه نصفين نفرد جزء في صنيه مبطنه بورق الزبده مع مراعاة رفع حواف العجين 2 سم ويفرد عليها النوتيلا والجزء التاني يشكل علي شكل شرائط طوليه وتوضع بشكل جمالي علي الجزء المفرود بالنوتيلا ونزينها باشكال من نفس العجينه حسب الرغبه توضع في فرن مسخن مسبقا وتوضع علي درجه حراره متوسطه الي ان يحمر الوجه تترك لتبرد وتقدم وبالهنا ...
مرحباً بالتعليقات الجديدة .