مقدم من مطبخ:إيمان كامل
مدة التحضير :ساعه
مدة الطهى 5دقايق
المكونات
3 اكواب دقيق اسمر , ربع معلقة صغيرة ملح
5 ملاعق كبيرة زيت
بيضة واحدة بدرجة حرارة الغرفة
معلقة و نصف كبيرة سكر
معلقة كبيرة خميرة جافة فورية
ماء دافئ للعجن - حوالي ثلاثة ارباع كوب ممكن يزيد او يقل معاكي حسب الدقيق ما يحتاج -
الطريقة :
نهائي مافيش اي تغيير في المقادير او طريقة العمل , نفس المكتوب بالظبط في الوصفة هو اللي يتعمل
- الكوب المستخدم للعيار هو مج الشاي الزجاجي
- الوصفة تتعمل بالدقيق الاسمر , ما تنفعش بالدقيق الابيض لان مقاديره مختلفة , وصفة خبز الصاج بالدقيق الابيض موجودة في البوم المعجنات في الصفحة هنا
- مقادير الوصفة ممكن تضاعفيها كلها , ما ينفعش نعمل نص المقادير لان فيها بيضة واحدة و البيض مش بينفع يتنصص
- الخبز بيطلع طري و طبقته اثنين في الصورة علشان تشوفوا هو طري ازاي , ممكن بيستخدم للافطار او العشاء زي الخبز العادي بالظبط
- المقادير عملت 16 رغيف نفس حجم الصورة , و الرغيف تقريبا 80 سعر حراري
1- نضع السكر مع الخميرة في طبق عميق و نقلبهم , ثم يضاف قليل من الماء الدافئ و تترك الخميرة تتفاعل 10 دقائق تقريبا
2- في وعاء عميق نضع الدقيق الاسمر , رشة الملح , الزيت , البيضة و نقلب جيدا لتتجانس المكونات
3- نضيف خليط الخميرة الي خليط الدقيق و نقلب جيدا , ثم يضاف الماء الدافئ بالتدريج مع العجن حتى تتكون كرة متماسكة من العجين
4- مش محتاجين نعجن العجينة كتير يدوب تلم معانا كرة حنغطيها و نسيبها ترتاح من 45 دقيقة - ساعة , عجائن الدقيق الاسمر لما بتتعجن زيادة بتطلع صلبة و قاسية
5- نرش قليل من الدقيق على سطح العمل و كذلك النشابة , و يقسم العجين الي كور و نبدأ في فرد كل كرة الي دائرة سمكها رفيع
6- تجهز مقلاة على حرارة متوسطة و تدهن خفيف جدا بالزيت ثم نبدأ في وضع ارغفة الخبز فيها , دقيقتين على كل جهة و يكون استوى
7- تكرر الخطوة السابقة حتى ننتهي من الكمية , مع ملاحظة تغطية الخبز بفوطة نظيفة حتى لا يجف
8- الخبز بعد مايبرد تماما , نحتفظ بيه في اكياس مغلقة في الثلاجة او الفريزر و يسخن منه عند التقديم حسب الرغبة .....
مدة التحضير :ساعه
مدة الطهى 5دقايق
المكونات
3 اكواب دقيق اسمر , ربع معلقة صغيرة ملح
5 ملاعق كبيرة زيت
بيضة واحدة بدرجة حرارة الغرفة
معلقة و نصف كبيرة سكر
معلقة كبيرة خميرة جافة فورية
ماء دافئ للعجن - حوالي ثلاثة ارباع كوب ممكن يزيد او يقل معاكي حسب الدقيق ما يحتاج -
الطريقة :
نهائي مافيش اي تغيير في المقادير او طريقة العمل , نفس المكتوب بالظبط في الوصفة هو اللي يتعمل
- الكوب المستخدم للعيار هو مج الشاي الزجاجي
- الوصفة تتعمل بالدقيق الاسمر , ما تنفعش بالدقيق الابيض لان مقاديره مختلفة , وصفة خبز الصاج بالدقيق الابيض موجودة في البوم المعجنات في الصفحة هنا
- مقادير الوصفة ممكن تضاعفيها كلها , ما ينفعش نعمل نص المقادير لان فيها بيضة واحدة و البيض مش بينفع يتنصص
- الخبز بيطلع طري و طبقته اثنين في الصورة علشان تشوفوا هو طري ازاي , ممكن بيستخدم للافطار او العشاء زي الخبز العادي بالظبط
- المقادير عملت 16 رغيف نفس حجم الصورة , و الرغيف تقريبا 80 سعر حراري
1- نضع السكر مع الخميرة في طبق عميق و نقلبهم , ثم يضاف قليل من الماء الدافئ و تترك الخميرة تتفاعل 10 دقائق تقريبا
2- في وعاء عميق نضع الدقيق الاسمر , رشة الملح , الزيت , البيضة و نقلب جيدا لتتجانس المكونات
3- نضيف خليط الخميرة الي خليط الدقيق و نقلب جيدا , ثم يضاف الماء الدافئ بالتدريج مع العجن حتى تتكون كرة متماسكة من العجين
4- مش محتاجين نعجن العجينة كتير يدوب تلم معانا كرة حنغطيها و نسيبها ترتاح من 45 دقيقة - ساعة , عجائن الدقيق الاسمر لما بتتعجن زيادة بتطلع صلبة و قاسية
5- نرش قليل من الدقيق على سطح العمل و كذلك النشابة , و يقسم العجين الي كور و نبدأ في فرد كل كرة الي دائرة سمكها رفيع
6- تجهز مقلاة على حرارة متوسطة و تدهن خفيف جدا بالزيت ثم نبدأ في وضع ارغفة الخبز فيها , دقيقتين على كل جهة و يكون استوى
7- تكرر الخطوة السابقة حتى ننتهي من الكمية , مع ملاحظة تغطية الخبز بفوطة نظيفة حتى لا يجف
8- الخبز بعد مايبرد تماما , نحتفظ بيه في اكياس مغلقة في الثلاجة او الفريزر و يسخن منه عند التقديم حسب الرغبة .....
مرحباً بالتعليقات الجديدة .