❤️
مقدم من / مطبخ انجي
هي عباره عن تلات طبقات
الطبقه الاولى كيك شوكلاته
الطبقه التانيه جوز الهند
الطبقه الاخيره مهلبيه شوكلاته
مدة التحضير : 25 دقيقة
المقادير والطريقه:
٢بيضه
كيس فانيلا
رشه ملح
ملعقه صغيره خل
تلات ارباع كوب سكر
نصف كوب ماء دافي
ربع كوب زيت
كوب دقيق منخول
كيس بيكنج بودر
نصف كوب كاكاو خام منخول
الطريقه:
ننخل الدقيق والبيكنج بودر والكاكاو ونتركهم جانبا.
بالمضرب اليدوي نخلط البيض مع الملح والخل والفانيلا والسكر والماء
نضيف عليهم الزيت ونخلط سوا.
نضيف علي الخليط المواد الجافه ونخلط كلللله سوا.
خليط الكيك هيكون شبه سائل
نخبزها على حراره ١٨٠
في صنيه مقاس ٢٦
نطلعها ونسيبها تبرد
الطبقه التانيه:
على البارد نخلط الاتي:
٢كوب حليب
٢كوب جوز هند
نصف كوب سكر
نصف كوب سميد
كيس فانيلا
نخلطهم عالبارد اولا وبعدها ننقلها عالنار ونقلب لمده اربع دقايق ونسيبها تبرد.
وبعد ما تبرد نفردها على وش الكيكه.
في خطوه اختياري للي يحب ممكن تسقي الكيكه ٤ معالق كبار قهوه قبل ما تحطي طبقه جوز الهند.
الطبقه التالته:
نخلط عالبارد الاتي:
كوبين حليب
كيس كريم كراميل او كيس بودنج
تلات معالق سكر كبار
تلات معالق كاكاو منخول
معلقتين نشا كبار مليانين
نخلطهم عالبارد اللول وبعدين ننقلهم عالنار ونقلب باستمرار حتى يتقل القوام ونصبها مباشره على جوز الهند
اول ما تبقي بحراره الغرفه دخليها التلاجه وقدميها بعد خمس ساعات على الاقل .
طبعا هي بتتعمل في صواني التشيز كيك عشان تفتحي الجوانب بسهوله.
والف هنا
مرحباً بالتعليقات الجديدة .