كتبت أماني دندش
مقدمة من:اماني دندش
مده التحضير:20دقيقة
مده الطهي:15دقيقة
المكونات:
نصف كيلو بليله مسلوقة
حليب
عسل ابيض
جوز هند
زبيب
مكسرات حسب الرغبه
كريم شانتيه
هريسه
الطريقة:
في إناء الطهي نضع الحليب مع العسل الأبيض وندوب الكريم شانتيه مع قليل من الحليب وننزل بية علي المكونات ونضع جوز الهند والمكسرات ثم بعد ذلك نحضر الكاسات نضع علي الزجاج قليل من صوص الشكولاتة وننزل بالبليله ونضع علي وجه الكأس قطعة من الهريسة ونزين بصوص الشيكولاته والكريز
طريقة الهريسة:
مدة التحضير: ١٥دقيقة
مدة الطهي:٢٠دقيقة
المكونات:
٢كوب سميد ناعم
كوب الاربع سمنه بلدي
٢معلقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
ثلث كوب حليب
كوب الاربع جوز هند
مكونات السيرب...
كوب سكر كوب الاربع ماء عصير ليمونه ويوضع في إناء علي النار لحين تمام نضج الهريسة
طريقة الهريسة:
في وعاء هنحمص السميد لغايه لما ياخد اللون الذهبي والخطوة دي بتفرق جامد لاما تتدقوها مش هتفرق عن الهريسه الدمياطي اللي موجوده في المحلات ...
في إناء آخر نضع السمن والحليب والسكر وعسل النحل ونقلب كل المكونات بمعلقه خشب ونضيفهم للسميد اللي حمصناه ونقلب حتي يمتزج ونضع الخليط في صنية مدهونه ونسويها بإيدينا جيدا وتدخل فرن مسبق تسخينه وننتظر لكي تاخد لون جميل وتخرج نضع معلقة سمنه بلدي علي السيرب الساخن ونسقي الهريسة وننتظر لكي تهدء وتقطع
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا هاله طارق
مقدمة من:اماني دندش
مده التحضير:20دقيقة
مده الطهي:15دقيقة
المكونات:
نصف كيلو بليله مسلوقة
حليب
عسل ابيض
جوز هند
زبيب
مكسرات حسب الرغبه
كريم شانتيه
هريسه
الطريقة:
في إناء الطهي نضع الحليب مع العسل الأبيض وندوب الكريم شانتيه مع قليل من الحليب وننزل بية علي المكونات ونضع جوز الهند والمكسرات ثم بعد ذلك نحضر الكاسات نضع علي الزجاج قليل من صوص الشكولاتة وننزل بالبليله ونضع علي وجه الكأس قطعة من الهريسة ونزين بصوص الشيكولاته والكريز
طريقة الهريسة:
مدة التحضير: ١٥دقيقة
مدة الطهي:٢٠دقيقة
المكونات:
٢كوب سميد ناعم
كوب الاربع سمنه بلدي
٢معلقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
ثلث كوب حليب
كوب الاربع جوز هند
مكونات السيرب...
كوب سكر كوب الاربع ماء عصير ليمونه ويوضع في إناء علي النار لحين تمام نضج الهريسة
طريقة الهريسة:
في وعاء هنحمص السميد لغايه لما ياخد اللون الذهبي والخطوة دي بتفرق جامد لاما تتدقوها مش هتفرق عن الهريسه الدمياطي اللي موجوده في المحلات ...
في إناء آخر نضع السمن والحليب والسكر وعسل النحل ونقلب كل المكونات بمعلقه خشب ونضيفهم للسميد اللي حمصناه ونقلب حتي يمتزج ونضع الخليط في صنية مدهونه ونسويها بإيدينا جيدا وتدخل فرن مسبق تسخينه وننتظر لكي تاخد لون جميل وتخرج نضع معلقة سمنه بلدي علي السيرب الساخن ونسقي الهريسة وننتظر لكي تهدء وتقطع
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا هاله طارق