مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

مرحباً بالتعليقات الجديدة .

مكرونة بالبشاميل

اسم الوصفة:مكرونة بالبشاميل
مقدمةمن :مطبخ شيف دعاء صالح
مدة التحضير:١٥دقيقة
مدة الطهي: ١٠دقائق

المكونات:
 
١ كيس مكرونةقلم
نصف كيلو لحم مفروم
٣حبات وسط بصل مكعبات صغيرة
١كيلو لبن حليب
نصف كوب مرق شوربة
١مكعب مرق جاهز
نصف كوب دقيق
ونصف كوب زيت ذره او سمن او زبده حسب رغبتك
كوب كبير عصير طماطم
٢معلقة صلصة طماطم
ملح وفلفل اسود جنزبيل وقرفه ناخد من كل حاجه معلقة صغيرة على حسب رغبتك
كوب جبنه وموتزريلا او اى نوع اختيارى

الطريقة:

الخطوة الاولى
نسلق المكرونةفى ماء بيغلى مع ملح وزيت لمدة ١٢/١٠دقائق ثم تصفي.
الخطوة الثانية
نأخد وعاء على النار فى كمية الذبدة مع الدقيق ويقلب لمدة ثوانى ثم يضاف كمية الحليب ويستمر فى التقليب اثناء وضع الحليب على الدقيق والذبده ابعدى وشك وايدك عن الوعاء لشدة ضغط البخار لعدم اى اصابه لقدر الله..
اول ما يبتدى يتماسك ابعدية عن النار وضيفى الفلفل الاسود ومكعب المرق الجاهز ونصف كوب الشوربة وقلبي وخلى الملح فى الاخر اذا احتاج البشامل ملح ممكن نضيف.
الخطوة الثالثة
العصاج
نأخد طاسه فيها ٢مكعب زبده ونضيف الحم المفروم ثم البصل وفلفل اخضر حار حسب الرغبه مع البهارات (ملح /فلفل اسود/قرفة /جنزبيل ) وعصير الطماطم وصلصة الطماطم ويقلب ويترك لمدة عشر دقائق حتي ينضج.

الخطوة الرابعة
التطبيق
هنأخد نصف كوب من البشامل على المكرونة ونقلب جيدا .
نحضر صنيه بيركس او اى نوع موجود عندك ونضع فى قاع الصنية ٣معلقة كبيرة بشاميل ونضيف نصف مقدار المكرونة ثم خليط اللحم ثم باقي كمية المكرونة وباقى خليط البشاميل ويدخل الفرن ١٠دقائق ثم نضيف كوب الجبنة ويدخل مرة اخرى الفرن لثوانى .

ملحوظة هامة:
 
لو عايزها قطع استني تبرد وقطعيها .
القرفه والجنزبيل دول من عندى وبتفرق كتير فى طعمها جربيها
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا . هاله طارق

عن الكاتب

مجلة مملكتي

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي