اسم الوصفة : سينابون
مقدمة من: عبير درويش
مدة التحضير : ربع ساعه
مدة التخمير : على ٣ مراحل
مرحلة اولى : نصف ساعه
مرحلة ثانية : ساعتين
مرحلة ثالثة : ساعه
مدة الطهى : عشر دقائق
المكونات :
الدقيق حوالى ٤كوب وممكن زياده
نصف كوب ماء ونصف كوب حليب عادى
باكو خميره فوريه
ملعقه بيكنج بودر
ملعقتين سكر و ربع كوب زياده
عدد ٢بيضه
فانيليا
ورشه ملح
نصف كوب زبده ( ربع زبده و ربع زيت)
علبه ذبادى
مكونات اللبن المكثف بنضعه فوق الوجه :
كوب من الحليب البودره
كوب من السكر البودره
نصف كوب ماء ساخن جدا
رشه من فانيليا
ملعقه زبده
٣قطع جبنه كيرى او لافاش كيرى المتاح
الحشو :
نصف كوب زبده
ملعقتين كبار قرفه
ملعقتين كاكاو
نصف كوب سكر عادى
الطريقة :
اولا طريقة :
اللبن المكثف في خلاط نضع الحليب البودره و الجبنه والزبده والسكر البودره والماء جيدا ونخفقهم جيدا جدا واضعهم فى بوله فى الثلاجه
طريقة السينابون :
مرحلة اولى :
نصف كوب ماء دافى نضع عليه نصف كوب دقيق والخميره وملعقتين كبار سكر واقلبهم جيدا حتي تبقي سائله واغطيها واتركها تخمر نصف ساعه
مرحلة ثانية :
ندفئ نصف كوب الحليب واضع معاه الزبده والزيت والبيض والفانيليا وربع كوب السكر والزبادى والدقيق والبيكنج بودر ورشه الملح واضعهم على المرحله الاولى واعجن جيدا جدا جدا لمده عشر دقائق واغطيها واتركها تخمر ساعتين
مرحلة ثالثة :
اقسم العجين نصفين النصف الاول افرده مستطيل وادهن زبده واضع الحشو السكر والقرفه والكاكاو والف رول واقطع واضعه بالصينيه ثم اكمل النصف الثانى واتركهم ليخمروا ساعه وادخلها الفرن حتي تمام النضج بمجرد خروجها اضعهم فى صينيه التقديم واضع اللبن المكثف وبالهنا
ملحوظه يفضل وضع ورق زبدة بصينية الخبز
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/ هاله طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .