مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

مرحباً بالتعليقات الجديدة .

بيكاتا بصوص المشروم

اسم الوصفة : بيكاتا بصوص المشروم 

مقدمة من : هند ابو السعود 

مدة التحضير : ٢٠ دقيقة

مدة الطهي : ٢٥ دقيقة

المكونات :

كيلو اسكالوب مقطع شرايح صغيره 

بصله متوسطه مفرومه 

٤ فصوص ثوم 

كوب دقيق 

ملح 

فلفل اسود

بهارات لحم 

نص كوب مشروم 

علبة زبادي 

معلقة نشا صغيره 

ربع كوب لبن 

كوب مرقه 

زيت للقليه 

معلقة زيت ذره

عصير ليمون مقدار ٢ ليمونه

الطريقة :

نتبل الاسكالوب بالملح والفلفل وبهارات لحم و نغلفها بالدقيق ونحمر في الزيت لمدة ٥ دقائق تأخذ اللون الذهبي ونصفيها من الزيت

 نحضر علي النار معلقه زيت الذره وعليها البصله والثوم ونقلبها تأخذ اللون الذهبي ونضيف الملح والفلفل والبهارات وعليهم المشروم ونقلب جيدا ونضيف معلقه دقيق ونقلب سريعا وعليهم المرقه ونقلب الخليط حتي يتماسك 

ونذوب علي البارد ربع كوب اللبن مع معلقة النشا ونضيف عليه علبة الزبادي ونخلطهم مع بعض و نضيفه للصوص الذي سبق تحضيره علي النار ونقلب حتي يتماسك 

نحضر الاسكالوب ونضيفه علي الصوص الموجود علي النار ونغطيه لمده ٢٠ دقيقة ونرفعه من علي النار ونقدمه في طبق التقديم ( تقدم مع الارز الابيض وخضار سوتيه او سلطه خضرا او مكرونه مسلوقه ) بالف هنا 

مديرة مطبخ مجله مملكتي ا/هاله طارق

عن الكاتب

Unknown

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي