اسم الوصفة : سمك سنجاري
مقدم من : نانا حسن
مدة التحضير : ٢٠ دقيقة
مدة الطهى : ٤٠ دقيقة
المكونات:
١كيلو سمك بورى او اروس او وقار
٢ حبه طماطم
١ بصله كبيرة جوليان
٢ فص ثوم
٢حبه بطاطس
ليمون
فلفل اخضر حامى
ملح وتوابل ( فلفل اسود ،كمون،كسبرة ،بهارات سمك ،بقدونس ناشف )
تتبيلة السمك (فص ،توم فلفل حامى ،البهارات )
الطريقة:
- نفتح السمك سنجاري وننضفة جيدا ونرش عليه الملح والتوابل وفص توم مفروم وفلفل حامى ونتركة فترة حتى يشرب السمك من التتبيلة
- نقطع الطماطم والبصل والثوم والفلفل الاخضر والبطاطس وتقلب جميع المكونات مع بعض ونضيف اليها البهارات ثم ندهن الصينية بالزيت
- نضع البطاطس فى الصينية ونضع زيت فوق البطاطس وفوقها جزء من الخضار
- نرص السمك السنجاري فوق البطاطس ونفرد كل سمكة ثم ناخد باقي الخضار ونضعة على السمك ونعصر فوق السمكة اليمون وقليل من الزيت وندخلها الفرن على نار هادية حتى يتشرب السمك بالخلطة ويطهي جيدا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/ هاله طارق
مقدم من : نانا حسن
مدة التحضير : ٢٠ دقيقة
مدة الطهى : ٤٠ دقيقة
المكونات:
١كيلو سمك بورى او اروس او وقار
٢ حبه طماطم
١ بصله كبيرة جوليان
٢ فص ثوم
٢حبه بطاطس
ليمون
فلفل اخضر حامى
ملح وتوابل ( فلفل اسود ،كمون،كسبرة ،بهارات سمك ،بقدونس ناشف )
تتبيلة السمك (فص ،توم فلفل حامى ،البهارات )
الطريقة:
- نفتح السمك سنجاري وننضفة جيدا ونرش عليه الملح والتوابل وفص توم مفروم وفلفل حامى ونتركة فترة حتى يشرب السمك من التتبيلة
- نقطع الطماطم والبصل والثوم والفلفل الاخضر والبطاطس وتقلب جميع المكونات مع بعض ونضيف اليها البهارات ثم ندهن الصينية بالزيت
- نضع البطاطس فى الصينية ونضع زيت فوق البطاطس وفوقها جزء من الخضار
- نرص السمك السنجاري فوق البطاطس ونفرد كل سمكة ثم ناخد باقي الخضار ونضعة على السمك ونعصر فوق السمكة اليمون وقليل من الزيت وندخلها الفرن على نار هادية حتى يتشرب السمك بالخلطة ويطهي جيدا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/ هاله طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .