اسم الوصفة :كب كيك شوكولاته
مقدمة من : مطبخ نهله رجبّ
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي : من 18 إلي 20 دقيقة
المكونات :
3بيض بدرجه حراره الغرفه
معلقه صغيره فانيليا
معلقه صغيره خل
نص كوب زبادي
ربع كوب زيت
كوب ونص دقيق
نص كوب كاكاو خام
كوب سكر
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه صغيره او كبيره نسكافيه
رشه ملح
نصف كوب ماء دافيه
للتزين :
شيكولاته اي نوع تفصلوه تذوب علي حمام مائي مع معلقه زيت
الطريقة :
نخفق كل المكونات السائله معا
ننخل الدقيق مع الكاكاو والبيكنج بودر ثم نضيفهم للخليط
نضيف النسكافيه ونخلطهم بالمعلقه مع السوائل
نصب الخليط في قوالب سيليكون
نضعها في فرن سخن ع 180درجه من ١٨-٢٠ دقيقه
نتركها تبرد ونخرجها من القوالب السيليكون
نغسل القوالب ونجففها جيدا ونضع فيها الشيكولاته السائله من القاع ومن الجوانب ونضع الكب كيك علي الشيكولاته ونضعهم في الثلاجه عشر دقائق حتي تجمد ثم نخرجها من قوالب السيليكون
و يمكن تزينها بالكريم شانتيه او حشوها به او بالمربي وبالهنا والشفا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/هاله طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .