مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

مرحباً بالتعليقات الجديدة .

السمسمية بطريقه مميزة


مقدم من مطبخ ايمان كامل
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى 30دقيقه
المكونات
كوب واحد سمسم

2 معلقة كبيرة ماء

عصير نصف ليمونة

نصف كوب سكر

عصير نصف ليمونة

الطريقة :
- بنستخدم سمسم ابيض مش محمص للوصفة

- نفس الطريقة حنعملها مع الفولية , الحمصية , الفستقية , اللوزية

- اي نوع مكسرات حنستخدمها حنحمصها خفيف الاول في مقلاة على النار

- السكر للوصفة سكر عادي مش سكر بودرة

- ممكن لو تحبي تزودي الكمية ضاعفي المقادير كلها

- الكوب المستخدم للمعيار هو مج الشاي الزجاجي

- خليكي حريصة جدا و انتي بتتعاملي مع الوصفة لان حرارة السكر بتكون عالية جدا و انتي بتشتغلي بيه
1- في مقلاة على حرارة متوسطة نضع السمسم و يحمص تحميص خفيف ثم يرفع من على النار
2- في وعاء على حرارة متوسطة نضع السكر و نضيف اليه الماء و نقلب حتى ذوبان السكر و يترك حتى يبدأ في الغليان فنضيف عصير الليمون و نقلب و تهدأ الحرارة
3- يترك السكر على النار حتى يتحول اللون الي ذهبي غامق شوية - بلاش تخليه غامق اوي - نضيف السمسم و نقلب حتى يغلف السكر كل حبات السمسم
4- يصب الخليط في صينية صغيرة مربعة مدهون خفيف بالزيت , و يساوى الوجه جيدا , علشان طبعا الخليط سخن هاتي كيس بلاستيك من اكياس الساندويتشات و حطيه
على وش الصينية و ابتدي اضغطي و ساوي بايدك
5- اول ما تخلصي و يكون السمسم لسه دافئ , و باستخدام سكينة حافتها سادة و مدهونة زيت خفيف ابتدي قطعي السمسمية الي اصابع , لو سبتيها تنشف حتغلبك في التقطيع
6- ارفيعها من الصينية المربعة و توضع في طبق التقديم , الافضل نغلف كل واحدة بنايلون التغليف و تحفظ في علب مغلقة خارج الثلاجة .....

عن الكاتب

maha maha

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي