أسم الوصفة :الطعميه البيتى(فلافل)
مقدم من: هاله طارق
مدة التحضير: 30 دقيقة
مدة الطهى: 10 دقائق
المكونات :
نصف كيلو فول مدشوش
بصله كبيره
5 فصوص ثوم او اكثر حسب الرغبه
حزمه من الشبت والبقدونس والكسبره مفرومين
معلقه صغيره كزبره جافه
معلقه صغيره كمون
معلقه صغيره فلفل اسود
معلقه صغيره شطه اختيارى حسب الرغبه
معلقه صغيره ملح
الطريقة:
ينقع الفوول المدشوش 3 ساعات تقريبا او حتي ان يصبح سهل في الفرم ثم نصفيه جيدا ونضعه فى الكبه مع التوابل والخضره والبصل والثوم ويفرم حتى نحصل على عجينه ناعمه وعند القلى نضيف رشة من البيكنج بودر مع رشة نشا عليها ونقلبها ثم نبلل ايدينا ونشكلها اقراص ونضع عليها سمسم وتقلى فى زيت غزير وتقدم ساخنه والف هنا
*يمكن ان نحفظها فى الفريزر حيث نحضر معلقه كبيره ونملأها جيدا من العجينه ونضع فى اكياس فكل معلقه تعد قرص طعميه وبهذا تستطيعى معرفة عدد الوحدات فى كل كيس ونخرجها قبل اعدادها بساعتين حتى تلين.
*لانكثر من البيكنج بودر والنشا حتى لاتمرر الطعميه رشة بسيطه فقط لتجعل الطعميه نافشه ومقرمشه ويمكن ان نضع بيض بديل للبيكنج بودر.
*نخرجها ع مناديل مطبخ لتتشرب اى زيت بها.
مديرمجلة مملكتي : أمل محمد عبد الحميد