كتبت أماني دندش
مقدم من مطبخ الشيف:أماني دندش
مدةالتحضير :30دقيقة
مدة الطهي:60دقيقة
المكونات:
كيلو لحمة بلدي
كيلو بطاطس مقطعه طرنشات
كيلو كوسة
عصير طماطم
معجون طماطم
ربع كيلو بصل مقطع طرنشات
توم مفروم
توابل لحمة
ورق غار
زيت
زبده
ملح فلفل
كمون
كسبره ناشفة
كبابه صيني
قرفه
فلفل أخضر
شوربة
الطريقة:
تسلق اللحمة نحضر صنيةنضع فيها الزيت والزبده والبصل نقلب جيدا ثم ننزل بالخضار والتوابل ونتركها قليلا تشوح ثم ننزل بعصير الطماطم ونضع اللحمه واللحمة تكون نصف سوي وندخل الصنيةفرن مسبق تسخينة
ونضع معلقه توم مفروم في وسط الصنية وكلما احتاجت سائل نضع شوربة وعندما تنضج نظبط مذاقها ونتركها تاخد لون وتقدم مع مكرونة او ارز
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا هاله طارق