اسم الوصفة : مسمن بالطريقة المغربية
مقدمة من : هند ابو السعود
مدة التحضير : ٣٥ دقيقة
مدة الطهي: ٢٠ دقيقة
المكونات :
عدد ٣ اكواب دقيق
ربع كوب دقيق ذره
معلقه كبيرةسكر بودرة
رشه ملح
نصف معلقة صغيرة خميرة
ماء دافي للعجن
مكونات الحشو :
كوب من السكر
نصف كوب زيت ذره
نصف كوب زبدة سايلة
معلقة فانليا كبيرة
الطريقة:
نخلط جميع مكونات العجين السابق ذكرها مع بعضها لكي العجين يتماسك مع بعضة ويصبح متجانس
نتركةيرتاح لمدة ١٥ دقيقة
ونفرد العجين علي سطح مرشوش بالدقيق ونجزء العجين ع اجزاء دائرية ونتركها ترتاح لمده ١٠ دقايق مرة اخري
ثم نفردها مرة اخري وفى نفس الوقت نجهز خليط الحشو بخلطة مع بعضة ونحشي العجين بالحشو ونشكلة ع هيئه ظرف ونفردها مرة اخري ونعيد الحشو ونغلقها مرة تانيه علي شكل ظرف ونحضر صينةمدهونة بالزبدة ونرص العجينة وبواسطة الفراشاة تدهن وجه العجين بالزبده وتدخل فرن درجته ١٨٠ لمده ٢٠ دقيقة
ونخرجها ونجهز طبق التقديم ممكن تزين بالسكر البودره علي الوجة
مديرة مطبخ مجلة مملكتي أ /هاله طارق
مقدمة من : هند ابو السعود
مدة التحضير : ٣٥ دقيقة
مدة الطهي: ٢٠ دقيقة
المكونات :
عدد ٣ اكواب دقيق
ربع كوب دقيق ذره
معلقه كبيرةسكر بودرة
رشه ملح
نصف معلقة صغيرة خميرة
ماء دافي للعجن
مكونات الحشو :
كوب من السكر
نصف كوب زيت ذره
نصف كوب زبدة سايلة
معلقة فانليا كبيرة
الطريقة:
نخلط جميع مكونات العجين السابق ذكرها مع بعضها لكي العجين يتماسك مع بعضة ويصبح متجانس
نتركةيرتاح لمدة ١٥ دقيقة
ونفرد العجين علي سطح مرشوش بالدقيق ونجزء العجين ع اجزاء دائرية ونتركها ترتاح لمده ١٠ دقايق مرة اخري
ثم نفردها مرة اخري وفى نفس الوقت نجهز خليط الحشو بخلطة مع بعضة ونحشي العجين بالحشو ونشكلة ع هيئه ظرف ونفردها مرة اخري ونعيد الحشو ونغلقها مرة تانيه علي شكل ظرف ونحضر صينةمدهونة بالزبدة ونرص العجينة وبواسطة الفراشاة تدهن وجه العجين بالزبده وتدخل فرن درجته ١٨٠ لمده ٢٠ دقيقة
ونخرجها ونجهز طبق التقديم ممكن تزين بالسكر البودره علي الوجة
مديرة مطبخ مجلة مملكتي أ /هاله طارق
مرحباً بالتعليقات الجديدة .