مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

مرحباً بالتعليقات الجديدة .

بسكويت اليانسون



مقدم من مطبخ هاله طارق
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى 20دقيقه
المكونات
3 كوب دقيق
كوب سكر
كوب زيت
ظرف بيكنج بودر
رشة ملح
4 حبات بيض
معلقة ونصف كبيره يانسون
فانيليا
الطريقة
_نخلط المواد الجافه مع بعضها (الدقيق،البيكنج بودر،رشة الملح واليانسون)
_نخلط السكر مع المواد السائله بالمضرب الكهربائي(الزيت،البيض والفانيليا)
_نضيف المواد الجافه علي المواد السائله تدريجيا حتي تمتزج كل المكونات،سنحصل علي خليط سميك
_نحضر صنية مدهونه بالزيت قليلا ونضع الخليط بها ونقوم بتوزيعه بتساوي
_ندخل الصنيه ع 200 درجه في الرف الاوسط حتي يحمر الوجه وتنضج جيدا
_نخرجها من الفرن وتترك لتبرد قليلا
_تقلب ع صنيه وتقطع الي نصفين ونبدأ في تقطيع كل نصف الي شرائح
_نضعه في صاج وندخله الفرن حتي يتحمص جيدا

ملحوظه:
*الخليط بيكون سميك اثقل من الكيك العادي،ندهن ايدينا زيت بسيط ونساوي الوجه
*لما بنخرج الصنيه اول مره قبل التحميص بتكون زي الكيك طريه بس مكتومه
*لازم نترك الصنيه لما تطلع تبرد شويه علشان نقدر نقطع شرايح مظبوط مش مفروله وبعدين بندخلها تتحمص
*البيكنج بودر بيدي قرمشه وهشاشه لذيذه للبسكوبت
الوصفه والتصوير من ايدين الشيف الجميله
Hala Abdou

عن الكاتب

مجله مملكتي

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي