مقدم من مطبخ هاله طارق
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى 20دقيقه
المكونات
3 كوب دقيق
كوب سكر
كوب زيت
ظرف بيكنج بودر
رشة ملح
4 حبات بيض
معلقة ونصف كبيره يانسون
فانيليا
الطريقة
_نخلط المواد الجافه مع بعضها (الدقيق،البيكنج بودر،رشة الملح واليانسون)
_نخلط السكر مع المواد السائله بالمضرب الكهربائي(الزيت،البيض والفانيليا)
_نضيف المواد الجافه علي المواد السائله تدريجيا حتي تمتزج كل المكونات،سنحصل علي خليط سميك
_نحضر صنية مدهونه بالزيت قليلا ونضع الخليط بها ونقوم بتوزيعه بتساوي
_ندخل الصنيه ع 200 درجه في الرف الاوسط حتي يحمر الوجه وتنضج جيدا
_نخرجها من الفرن وتترك لتبرد قليلا
_تقلب ع صنيه وتقطع الي نصفين ونبدأ في تقطيع كل نصف الي شرائح
_نضعه في صاج وندخله الفرن حتي يتحمص جيدا
ملحوظه:
*الخليط بيكون سميك اثقل من الكيك العادي،ندهن ايدينا زيت بسيط ونساوي الوجه
*لما بنخرج الصنيه اول مره قبل التحميص بتكون زي الكيك طريه بس مكتومه
*لازم نترك الصنيه لما تطلع تبرد شويه علشان نقدر نقطع شرايح مظبوط مش مفروله وبعدين بندخلها تتحمص
*البيكنج بودر بيدي قرمشه وهشاشه لذيذه للبسكوبت
الوصفه والتصوير من ايدين الشيف الجميله
Hala Abdou
مرحباً بالتعليقات الجديدة .