مقدم من : مطبخ لمياء زكريا
مدة التحضير ساعه
مدة الطهى 30 دقيقه
المكونات
بسله
2جزر
بصله مبشورة
معلقه كبيرة زيت ذره
2كوب عصير طماطم
معلقه كبيرة صلصه
و فصين ثوم
ورشه صغيرة من ملح
وفلفل الاسمر
وشطه
2من ورق اللورا
الطريقه
بسله مغسوله ونظيفه وثمرتين جزر بصله مبشورة معلقه كبيرة زيت ذره 2كوب عصير طماطم +معلقه كبيرة صلصه و فصين ثوم ورشه صغيرة من ملح وفلفل الاسمر وشطه ورقتين من ورق اللورا
في حله متوسطة علي النار نشوح بصله بمعلقه زيت برشه ملح ونشوح معاهم البسله والجزر مقطع صغير ونضع كل توابل ونقلب شويه وبعدين نضع عليهم عصير طماطم ومعلقه الصلصه وممكن ربع كوب ماء تغلي غلوتين ونوطي نار لحد ما يتقل القوام لطبيخ ويستوى البسله والجزر تقريبا نصف ساعه مقادير الارز المسلوق :::: كوب ارز وكوب ماء ورشه صغيرة ملح وفلفل اسمر.
الطريقه
في حله علي نار نضع الرز ومعاه الملح والفلفل الاسمر ونقلب لحد ما الرز ياخد تشويحه صغيرة ثم نضع الماء وتغلي ونوطي النار لحد مايستوى الرز الفراخ المشويه الصحيه المقادير :::: فرخه متوسطه مغسوله ونظفيه مقطعه 4 قطع بصلتين متوسطين مبشورين توابل معلقه صغيرة ملح وفلفل اسمر وشطه وبابريكا وزعتر جاف ورشه جوزة التيب وبصل بودر وثوم بودر وكارى وكركم ومعلقه صلصه صغيرة ومعلقه كبيرة خل ونصف ليمونه الطريقه ::::: نحضر بوله نضع البصل وعليه كل توابل والخل وليمون وندعك الفرخه بيها كويس ونحشيها من تحت الجلد ونفتح فتحات صغيرة وندخل فيها الحشوة ونغطيها ونشيلها في ثلاجه ممكن قبلها ب يوم او لو مستعجله في نفس اليوم ممكن نتركها ساعه في ثلاجه ونحضر صنيه تيفال ونضع الفرخه ونحط كوب ميه ونشغل الفرن عليها درجه حرارة 200 لحد ماتستوى ونشغل اخر 5دقايق شوايه وتقدم ملحوظات ::::: البسله ممكن نضع كوب عصير طماطم وكوب شوربه خاليه الدسم لحمة او فراخ وبالنسبه للفراخ المشويه ممكن نسويها فوق علي البوتجاز نصف ساعه وبعدين تدخل الفرن ويفضل بدء وجبه الغدا ب كوب شوربه خالي الدسم بعصرة نصف ليمونه لشبع اكتر ثم طبق متوسط خضار وبروتين وجزء صغير نشويات لصحه افضل
مرحباً بالتعليقات الجديدة .