اسم الوصفة : تورتة عيد ميلاد
مدة التحضير : 25دقيقه
مدة الطهي : من25الي30دقيقه
المكونات:
نصف كيلو دقيق اسبونج
6بيضات
نصف كوب ماء بارد
فانيليا
رشه ملح
والتزين زي ما تحبي
الطريقة :
نضع كل المكونات مع بعضها ونخفقهم جيدا لمده 20دقيقه اهم شئ الخليط يصبح فوم عالي
ونضعه في صينيه بها ورقة ذبده وعلي جوانب الصنيه ايضا ورق ذبده او تدهن بمادة دهنيه مع زيت
وتدخل فرن متوسط علي 180درجه وتبعيها من زجاج الفرن وبعد النضج نتركها تبرد تماما
ويمكن تركها لثاني يوم ثم نقسمها إلي ثلاث طبقات او اثنان وبين كل طبقة نسقي شربات خفيف
ونقوم بحشوها بين الطبقات كريمه شانتيه وتغلفيها كلها بالكريم شانتيه وتزينيها كما تحبي
استخدمنا هنا فى الوصفة صوص الشكولاته وهو عباره عن ربع كوب لبن و عليه معلقه سكر ومعلقه
زيت علي النار وعند غليهم نضع شكولاته المبشوره وتقلب والسمك حسب الرغبه والافضل يكون
وسط اهم شي يثبت علي التورتة وتقدم بالف هنا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/هاله طارق
من مطبخ : أم محمد الأمين
مدة التحضير : 25دقيقه
مدة الطهي : من25الي30دقيقه
المكونات:
نصف كيلو دقيق اسبونج
6بيضات
نصف كوب ماء بارد
فانيليا
رشه ملح
والتزين زي ما تحبي
الطريقة :
نضع كل المكونات مع بعضها ونخفقهم جيدا لمده 20دقيقه اهم شئ الخليط يصبح فوم عالي
ونضعه في صينيه بها ورقة ذبده وعلي جوانب الصنيه ايضا ورق ذبده او تدهن بمادة دهنيه مع زيت
وتدخل فرن متوسط علي 180درجه وتبعيها من زجاج الفرن وبعد النضج نتركها تبرد تماما
ويمكن تركها لثاني يوم ثم نقسمها إلي ثلاث طبقات او اثنان وبين كل طبقة نسقي شربات خفيف
ونقوم بحشوها بين الطبقات كريمه شانتيه وتغلفيها كلها بالكريم شانتيه وتزينيها كما تحبي
استخدمنا هنا فى الوصفة صوص الشكولاته وهو عباره عن ربع كوب لبن و عليه معلقه سكر ومعلقه
زيت علي النار وعند غليهم نضع شكولاته المبشوره وتقلب والسمك حسب الرغبه والافضل يكون
وسط اهم شي يثبت علي التورتة وتقدم بالف هنا
مديرة مطبخ مجلة مملكتي ا/هاله طارق