مجلة مملكتي مجلة مملكتي
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

مرحباً بالتعليقات الجديدة .

الكنافه النابلسية

مقدم من / دعاء نصر



مقدمة من / دعاء نصر

مدة التحضير/ 10 دقائق

مدة الطهي / 20 دقيقه

المكونات

نص كيلو كنافه

نص كيلو جبنة عكاوي

كوب ونص سمنة بلدي 

2معلقه سكر بودرة

مكونات الشربات

3كوب سكر

1كوب ونص مياه

معلقه عسل كلوجوز

فانليا 

معلقه سمنة بلدي

الطريقه 

الكنافه نفرزها وبعدين نفركها لقطع صغيرة وعليها معلقتين السكر ونصب عليها السمن وندعكها كويس اووي عشان الكنافه كلها تتغلف بالسمن 

الجبن العكاوي بتكون مالحه لازم ننقعها قبلها بيوم ونغير عليها المايه كل ساعتين عشان ملوحتها تروح 

ونصفيها كويس

ندهن صنية مقاس 28 او 30 بالسمن ونفرد نص كمية الكنافه ونضغط عليها اووي بطبق او صنيه يعني نكبسها جامد ونوزع عليها كمية الجبنة العكاوي وعليها بقية كمية الكنافه ونضغط تاني ونساوي الجوانب وتدخل فرن سخن علي درجة حرارة 200 لحد ما الجوانب تحمر نفتح الشوايه تاخد لون حلو تطلع نسقيها الشربات البارد 

الشربات

نحط السكر ع المايه ع العسل الكلوجوز ع النار بدون تقليب اول مايغلي نهدي النار ونسيبه 10 دق ونطفي ونضيف معلقه السمنة والفانليا 

ملحوظة لو عايزين الكنافه تطلع لونها دهبي اوي زي بتوع السورين حطي نقطة لون اورانج مع السمنة قبل ما تتصب علي الكنافه 

وبالف هنا

عن الكاتب

Aye efat

التعليقات


اتصل بنا

مبروك تم الاشتراك بنجاح فيه مجلة مملكتي سيصلك كل جديد

جميع الحقوق محفوظة

مجلة مملكتي