كتب-أمل محمد عبد الحميد
أسم الوصفة:تشيز كيك شيكولا
مقدم من:أمل مسعود
مدة التحضير: 3 ساعات
مدة الطهي : لا يوجد
نبذة عن الوصفة :
تشيز كيك الشيكولا من الوصفات المميز والسهلة وخاصة في فصل الصيف قدميها لأبنائك ن مطبخك بطريقة ولا أسهل ولا أطيب منهاز
المكونات:
٤ بسكويت شاي أولكر او دايجستيف
ربع كوب زبدة مذابة
مغلف بودرة كريم شانتيه
نصف كوب لبن بارد
٤مكعبات جبنة كيري
ملعقتين قشطة او وشة اللبن
٣ملاعق كبيرة جيلاتين
ربع كوب ماء مغلي ساخن
ملعقة فانيلا
لجناش الشيكولا :
4 مكعبات صغيرة من الشيكولا خام
٣ ملاعق لبن دافئ
ملعقة ك بودرة كريم شانتيه
قطعة زبدة صغيرة جدا
للتزيين :
مكسرات جوز او بندق
مهلبية دانيت شيكولا او شيكولا جلاكسي سايحة
الطريقة :
نطحن البسكويت كويس في الكيتشين او نضعه في كيس ونكسره بأي غرض له ثقل وننزل بالزبدة تكون سايحة ونضربه ايضا معه فيمحضرة الطعام ونحضر صينية التشيز كيك ونبطنها بكلينج فيم للقاعدة ونضع البسكويت ونساويه جيدا وندخله الفريزر ربع ساعة لنحضرالكريمة نخلط بودرة الكريم شانتيه مع اللبن جيدا ونضيف الجبنة ونخلطهم كويس ونحاول تكون خالية من التكتلات نهائي ونحضر الجيلاتين مع الماء الساخن ونذوبه جيد جدا فيها وننزل بيه مع الفانيليا علي الكريمة ونخفقهم جيدا ونسكب بقي الكريمة عالبسكويت ونساويها وعالفريزر نصف ساعة نكون حضرنا جناش الشيكولا نضع الشيكولا نبرشه وندخلها الميكرويف ٣٠ثانية لتذوب من غيرتكتلات نضيف ٣ملاعق اللبن وملعقة بودرة الكريم شانتيه وقلبي كمان وضيفي الزبدة والخليط ساخن هتدوب معاه وتخلطي جيدا فيهم وضيفيهم علي التشيز كيك وأدخليهم الفريزر ربع ساعة ممكن تزينيها بمكسرات او شيكولا جالاكسي مذابة او مهلبية الدانيت الجاهزة حسب المتوفر
مدير مجلة مملكتي :أمل مسعود
مدير مجلة مملكتي :أمل مسعود